Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

«Цей інцидент на дорозі - відкритий виклик владі і всім, хто ратує за дотримання норм по перевантаженню, передбачених законодавством», - Валентин Гайдаржи про скандальний випадок на ГВК

03/08/2018

 Увечері, 2 серпня, заступник голови Миколаївської обласної державної адміністрації Валентин Гайдаржи спільно з керівництвом поліції Миколаївщини зустрівся з активістами громадської організації АвтоЄвроСила. Про це Валентин Гайдаржи повідомив на своїй сторінці у мережі Фейсбук.

Предметом зустрічі став інцидент, що трапився на одному з ГВК. У рамках здійснення габаритно-вагового контролю на автомобільній дорозі Н-11 «Дніпро - Миколаїв» для проведення документального контролю на протилежному боці дороги було зупинено два вантажних автомобілі. На момент перевірки товарно-транспортні накладні на вантаж у водіїв були відсутні. Через деякий час під‘їхав власник зазначених транспортних засобів, який привіз документи на вантаж, в якому було вказано допустиму вагу, що викликало підозру в інспекторів Управлінння Укртрансбезпеки та чергових на ГВК. Було запропоновано пройти зважування, однак власник категорично відмовився, мотивуючи тим, що ваги встановлено на протилежній стороні. Тоді співробітники запропонували пройти ваговий контроль перед пунктом розвантаження автомобілів, на що реакція власника транспортних засобів виявилася неординарною: він власноруч відкрив борта на тягачах та причепах, тим самим висипавши вантаж (пшеницю) просто на узбіччі дороги. Опісля, відбулася ще й бійка, спровокована деякими місцевими фермерами - активними противниками габаритно-вагового контролю.

«Цей інцидент на дорозі - відкритий виклик владі і всім, хто ратує за дотримання норм по перевантаженню, передбачених законодавством. Голова Миколаївської облдержадміністрації Олексій Савченко завжди йде на зустріч і правоохоронним органам, і активістам, які допомагають контролювати ситуацію зі здійсненням вагового контролю та боротися з перевантаженням, які знищують дороги області. Також хочу нагадати, що Укртрансбезпека, поліція і АвтоЄвроСила раніше підписали меморандум про співпрацю в цьому напрямку і публічно заявили про намір контролювати ситуацію з неприпустимістю перевантажень на дорогах», - зазначив Валентин Гайдаржи.

«Щодо конфлікту на трасі. Упевнений - в найкоротші терміни питання буде детально розглянуто правоохоронними органами і всьому, що сталося буде дана належна оцінка в рамках чинного законодавства. У свою чергу, результат роботи правоохоронців дозволить в подальшому не допускати повторення подібних інцидентів», - додав заступник голови ОДА.

Всі новини →