Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Фінал районного огляду ансамблів народної пісні та солістів-вокалістів «Тобі, Первомайщино наші таланти»

04/08/2018

Первомайський район завжди славився туристичними стежками та привабливими краєвидами, творчими та талановитими людьми.

 

 

 

 

 

Завдяки ініціативі депутата обласної ради Михайла Талпи, команді «Солідарності Миколаївщини»,  та з метою  відродження і збереження народної пісенної, музичної спадщини, самобутніх національних традицій, популяризації традиційної народної культури та фольклору, широке залучення  населення, особливо молоді, до участі в народній творчості, відбувся  районний огляд ансамблів народної пісні та солістів-вокалістів «Тобі, Первомайщино наші таланти».

 

 

 

 

 

Відбіркові етапи проходили в селах Степківка та Лиса Гора. Фінал конкурсу відбувся в селі Синюхин Брід. Такий масштабний конкурс було організовано вперше. Громада населених пунктів району мала можливість спостерігати з великої сцени виконання  народної пісні вокалістами та аматорськими ансамблями району.

 

 

 

 

 

Для привітання та вручення подарунків на захід завітали  заступник голови Миколаївської облдержадміністрації Олександр Кушнір, голова МТОП БПП «Солідарність» Михайло Талпа, голова Первомайської райдержадміністрації Володимир Вовк.

Олександр Кушнір заступник голови Миколаївської облдержадміністрації в своєму виступі наголосив, що Первомайщина, як і Миколаївщина – край талановитих людей, які через роки пронесли і продовжують популяризувати наші українські традиції.

«Ми започаткували цей фестиваль аби показати всім, що Первомайщина багата талантами, які варті виступати на великій сцені! Тепер наша ціль – вивести конкурс на обласний рівень», - підкреслив у своєму виступі Михайло Талпа.

 

 

 

 

 

Очільник району Володимир Вовк зазначив, що саме українські народні традиції та звичаї - справжні скарби українського народу ми переносимо через народну пісню. Всім учасникам  конкурсу «Тобі, Первомайщино наші таланти»  Володимир Вікторович побажав успіху, а слухачам отримати потужний заряд енергії від виконання української пісні.

Після завершення конкурсу родзинкою свята стала заслужена артистка України Олена Білоусова, яка підкорила своїми запальними піснями всю громаду району.

Всім учасникам конкурсу бажаємо нових творчих здобутків та перемог!!!

 

 

Всі новини →