Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Миколаївська область презентувала успішну практику розвитку підтримки малого та середнього підприємництва

07/08/2018

 

3 серпня в Києві відбулася координаційна нарада, стосовно обговорення та узгодження питань пов’язаних з виконанням плану заходів «Стратегії розвитку малого та середнього підприємництва на період до 2020 року». У нараді взяли участь представники Департаменту економічного розвитку та регіональної політики Миколаївської ОДА та Регіонального фонду підтримки підприємництва в Миколаївській області.

На нараді перший заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов представив пріоритетні напрями розвитку малого та середнього підприємництва.

Також була розкрита загальна концепція формування інфраструктури підтримки малого та середнього підприємництва, зокрема створення Центрів підтримки підприємництва.

Завдяки системним та послідовним діям голови Миколаївської ОДА Олексія Савченка щодо підтримки та розвитку малого та середнього підприємництва, Миколаївська область презентувала успішну практику розвитку інфраструктури підтримки МСП (успішні практики презентували також Тернопільська, Черкаська та Чернігівська облдерждаміністрації).

Програми підтримки МСП в Миколаївській області дуже зацікавили представників з інших областей, в перерві була жвава дискусія та обговорення подальшого співробітництва між Миколаївською областю та іншими регіонами України.

Нагадаємо, минулого тижня заступник голови Миколаївської обласної державної адміністрації Олександр Кушнір зустрівся з представниками банківських установ по проекту часткового відшкодування відсоткових ставок за кредитами, залученими суб’єктами малого та середнього підприємництва, реалізацію якого активно було розпочато командою голови Миколаївської ОДА Олексія Савченка минулоріч.

Миколаївщина – одна з небагатьох областей, де є така програма, і в 2017 році за рівнем освоєння виділених коштів зайняла перше місце. Цього року з обласного бюджету виділено вдвічі більше коштів – 4 млн грн. Завдяки унікальному інструменту, який здешевлює кредит для малого та середнього бізнесу створено 128 нових робочих місць, участь взяли 32 представники з усієї Миколаївщини. Крім того, у рамках програми проведено 15 інформаційно-навчальних конференцій та семінарів на тему «Ефективний кредит» за участі підприємців з усієї області, участь у яких взяли 623 представники малого та середнього бізнесу. Важливо, що сфери підприємницької діяльності різні – від фермерства до аптечного бізнесу.

Всі новини →