Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Проведено профілактичний рейд «Діти-вулиці» на території Кінецьпільської та Кумарівської сільських рад Первомайського району

17/08/2018

 Літні канікули - це чудово! Діти відпочивають, батьки  намагаються їх оздоровити та своєчасно приготувати  до наступного навчального року. Це в ідеалі!

На жаль для деяких дітей літні канікули це – відсутність харчування, бо їдять тільки в школі. Батьки пиячать, та не думають не тільки про харчування, оздоровлення, але й про належний догляд за дітьми. Багато хто залишає дітей без догляду, в антисанітарних умовах. Такі канікули можуть стати небезпекою для дітей.

З метою перевірки житлово-побутових умов проживання і утримання дітей, які опинились у складних життєвих обставинах та подолання сімейного неблагополуччя, 10 та 13 серпня 2018 року спеціалістами служби у справах дітей Первомайської райдержадміністрації спільно з відділом молодіжної превенції Первомайського відділу поліції ГУ НП у Миколаївській області та представниками сільських рад проведено рейд «Діти-вулиці». Під час рейду обстежені та перевірені житлово-побутові умови проживання 11 сімей, в яких виховуються 26 дітей віком від 0 до 18 років, які по недбалості батьків перебувають у складних життєвих обставинах.

За результатам рейдового заходу о 9.20 батьки вже були в стані сильного алкогольного сп’яніння. Мати втекла від членів комісії та заховалася в бур’янах городу. Співмешканець він себе грубо, виражався нецензурною лексикою, при членах комісії декілька раз і стані алкогольного сп’яніння вдарив матір дітей в плече, на осіб складені акти обстеження житлово-побутових умов, з батьками проведені індивідуально-профілактичні бесіди про відповідальність за неналежне виконання батьківських обов’язків по вихованню, утриманню та розвитку дітей. Рекомендовано звернутися до лікаря та здійснити хімічний захист.

Як свідчить практика, постійні рейдові заходи дають позитивні результати. У більшості сімей, побутові умови відповідають нормам. Батьки, знаючи, що перебувають під особим контролем, відчуваючи, що долею їх дітей постійно цікавляться, стають більш дисциплінованими, намагаються налагодити побут і зробити все можливе, щоб діти жили в гарних умовах.

Але є сім’ї, де батьки не бажають ставати на шлях виправлення. В день рейду на батьків складено протокол про притягнення до адміністративної відповідальності  за ст.184 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Двом батькам винесені  попередження щодо неналежного виконання своїх обов’язків, недопущення жорстокого ставлення до дітей. 

Спеціалістами служби у справах дітей Первомайської райдержадміністрації приймаються всі можливі передбачені законодавством заходи щодо захисту прав дітей, притягнення винних осіб до адміністративної, кримінальної відповідальності та у крайньому випадку позбавлення батьків батьківських прав.

Всі новини →