Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Рейд «Діти-вулиці» В ДІЇ. Проведено профілактичні заходи на територіях Підгір'ївської та Лисогірської сільських рад Первомайського району.

27/08/2018

 Щоб попередити дитячу бездоглядність та безпритульність, виявити і усунути причини та умови, що сприяють вчиненню злочинів неповнолітніми, а також виявити осіб, які залучають дітей до протиправної діяльності, контролю з метою безпечного відпочинку дітей під час літніх канікул, готовності до навчального періоду, до опалювального сезону родин, та інших негативних явищ у дитячому середовищі Первомайського району з метою перевірки житлово-побутових умов проживання і утримання дітей, які опинились у складних життєвих, 16 та 22 серпня 2018 року спеціалістами служби у справах дітей Первомайської райдержадміністрації спільно з відділом молодіжної превенції Первомайського відділу поліції ГУ НП у Миколаївській області, центром соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді та представниками сільських рад проведено рейд «Діти-вулиці» на території Первомайського району.

Під час рейду обстежені та перевірені житлово-побутові умови проживання 17 сімей, в яких виховуються 50 дітей віком від 0 до 18 років, які по недбалості батьків перебувають у складних життєвих обставинах.

        Суть такої перевірки полягає в бесіді з батьками та дітьми, визначенні не лише побутових умов проживання і виховання дитини, а й наявності емоційного контакту між дитиною та батьками, психологічних проблем у стосунках родичів, розумінні батьками проблем дитини, виявленні негативних ситуацій, які можуть зашкодити життю і здоров'ю дитини.  Складено адміністративні протоколи за ухилення від виконання батьківських обов’язків за ст. 184 КУпАП.  Всі батьки попереджені про відповідальність за ухилення від виконання батьківських обов’язків.

           З метою контролю за дотриманням прав дітей у сімейних формах виховання та планової перевірки службою у справах дітей спільно з районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей і молоді  здійснено перевірку умов проживання у сім’ях опікунів, піклувальників в селі Лиса Гора. Складено 2 акта матеріально-побутових умов проживання на 2 родини опікунів, в яких виховуються 2 дитини-сироти.  Діти добре адаптувалися в цих сім’ях. Для них створені належні умови для проживання. Підопічні мають окремі кімнати, які обставлені меблями, мають необхідні умови для навчання, відпочинку та ігрової діяльності. Вони в достатній кількості забезпечені одягом та взуттям, відповідно до сезону, предметами побуту. Діти своєчасно отримують державну допомогу та інші пільги. Під час відвідування вказаних сімей обстежені житлово-побутові умови проживання дітей, з опікунами та піклувальниками проведені профілактичні бесіди щодо належного виконання своїх обов’язків.

 

В.о. начальника служби у справах дітей

райдержадміністрації                                                            Я. НЄВЄЖИНА

 

Всі новини →