Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

На Миколаївщині розпочав роботу ІІІ-й щорічний табір для реабілітації учасників АТО

27/08/2018

 

У суботу, 25 серпня, за підтримки Миколаївської облдержадміністрації при взаємодії з громадською організацією «Центр допомоги учасникам АТО» на Кінбурнській косі стартував 3-й щорічний табір для реабілітації військовослужбовців і добровольців, які боронять Україну від російського агресора.

Протягом п’яти днів учасники табору будуть насолоджуватись морем і чарівною природою Кінбурну. Для любителів активного відпочинку запропоновано велика кількість цікавих івентів. Крім того до реабілітаційної програми включено такі види активності, як кросфіт, САПи, альпіністська практика тощо.
Як коментують організатори, перебування у таборі дає змогу військовослужбовцям пройти комплексну психологічну і фізичну реабілітацію, подолати пережитий стрес та адаптуватись до повсякденного життя.

Зазначимо, що підтримка учасників АТО – один з пріоритетних напрямів роботи команди голови Миколаївської облдержадміністрації Олексія Савченка. 
Нагадаємо, що у 2017 році завдяки позиції керівництва Миколаївської обласної державної адміністрації на 26,6 млн грн було збільшено фінансування на реалізацію заходів комплексної програми “Турбота”. Також у 2017 році за ініціативи Олексія Савченка було започатковано обласну програму забезпечення житлом учасників АТО. На 1 січня січня 2018 року  на 100% забезпечені житлом всі учасники АТО-інваліди війни ІІІ групи. На ці потреби у 2017 році було придбано 55 квартир. У 2017 році з обласного бюджету вперше було виділено кошти у розмірі 2,7 млн грн на оздоровлення для членів сімей військовослужбовців, які перебувають в АТО, та членів сімей загиблих. Крім того, вперше запроваджено надання одноразової допомоги сім’ям загиблих та померлих учасників АТО по 10 тис грн кожному – на ці потреби було виділено 1,5 млн грн. На додачу до цього була запроваджена щомісячна виплата допомоги дітям військовослужбовців, які загинули внаслідок участі в АТО. У 2018 в обласному бюджеті на купівлю квартир миколаївським військовослужбовцям передбачено 10 млн грн на умовах співфінансування з місцевими бюджетами міст, районів, ОТГ. Крім того, в області діє державна програма, відповідно до якої учасники АТО – інваліди І-ІІ груп та сім’ї загиблих у АТО військових мають  право отримати компенсацію за купівлю житла. На додачу до всього, за особистою ініціативою голови ОДА, для учасників антитерористичної операції в області розроблено і запущено програму надання одноразової допомоги на відкриття власної справи для учасників АТО.

Всі новини →