Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Україна і США мають велике спільне майбутнє, ми формуємо подальший порядок денний відносин, – Глава Уряду під час зустрічі з Джоном Болтоном

24/08/2018

 Київ і Вашингтон мають велике спільне майбутнє і вже зараз формують новий, поглиблений порядок денний відносин. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час зустрічі з Радником Президента США з питань національної безпеки Джоном Болтоном. Високий гість завітав до України з нагоди Дня незалежності. 

«Радий вітати Вас в Україні в такий особливий день для нас, - сказав Володимир Гройсман. - Дякую Уряду США за те, як глибоко ви підтримуєте нашу незалежність і відновлення територіальної цілісності. У нас велике спільне майбутнє. Нам є про що говорити і на чому формувати подальшу співпрацю». 

У свою чергу Джон Болтон відзначив, що бути в Києві в День незалежності – це велика честь і привілей. 

«Я чекаю на наші перемовини -  по різних питаннях і на бачення того, як ми можемо поглибити співпрацю», - сказав Радник Президента США. 

(I look forward our conversation. I’m interested in your views on the whole brand of issues and see how we can deepen relationship between US and Ukraine)  

Під час зустрічі сторони торкнулися багатьох тем – як двосторонньої, так і міжнародної співпраці, передусім в контексті співробітництва з міжнародними фінансовими організаціями, посилення санкційного тиску на країну-агресора та протидії реалізації енергопроекту побудови газопроводу «Північний потік-2». Окремо співрозмовники відзначили зростання частки в торговому балансі України. Так, минулого року взаємний товарообіг зріс більш ніж на третину і склав 4,7 млрд дол.  Глава Уряду України також нагадав, що попереду – реалізація спільних виробничих планів в енергетичній сфері, в авіабудуванні та виробництві залізничних локомотивів.

Всі новини →