Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Заступник голови ОДА Н.Іванцова відвідала навчальні заклади Новоодеського району

30/08/2013

 Заступник голови Миколаївської ОДА Н.Іванцова відвідала Новоодеську загальноосвітню школу №2 міста  та Новоодеський професійний аграрний ліцей  з метою перевірки готовності навчальних закладів до нового навчального року.

Н.Іванцова наголосила на тому, що наразі багато уваги з боку влади надається для того, щоб обласні загальні та професійно – технічні освітні заклади мали можливість гідно зустріти учнів у новому навчальному році.

Підготовка у Новоодеській ЗОШ №2 на завершальному етапі. Навчальні класи та загальне приміщення школи відремонтовані. Заклад оснащений комп’ютерною технікою, що відповідає завданням Президента України В.Януковича стосовно модернізації освіти.  

ЗОШ №2 приймає школярів з 1937 року. Незважаючи на довгу історію, школа виглядає так, ніби її збудували нещодавно. Звичайно, в цьому значна заслуга її керівника. Л.Аніщенко є лауреатом Всеукраїнського конкурсу «100 кращих керівників України». Таке звання директор загальноосвітньої школи №2 здобула за активну участь у виконанні цільової комплексної програми «Фізичне виховання - здоров’я нації» серед працівників освіти Новоодеського району.

Особливою гордістю ЗОШ №2 є спортивний майданчик, оснащений штучним покриттям, яке подарувала закладу Обласна федерація футболу. Тепер школа може проводити спортивні змагання районного рівня на власній території. Слід сказати, що відновлення спортивних майданчиків та їх оснащення  активно триває на Миколаївщині.  

Н.Іванцова зазначила, що в області відновлено 584 майданчика, серед яких дитячі ігрові та спортивні. Планується відкриття ще 35 аналогічних об’єктів, 2 з них будуть оснащені штучним покриттям. Такі заходи мають за мету – стимулювання інтересу до спорту серед учнівської молоді та заохочення до здорового способу життя.

В Новоодеському професійному аграрному ліцею акцент робиться на те, щоб якомога більше його вихованців, завдяки отриманим у закладі спеціальностям, мали змогу вдало влаштувати  своє майбутнє доросле життя. Директор закладу В.Українець сподівається, що всі його учні отримають у подальшому гідне професійне та громадське визнання. Адже педагогами та вихователями докладається  багато зусиль, щоб їх щоденна праця завжди приносила очікуваний позитивний результат. Щодо забезпечення матеріально – технічної бази, заклад оснащений комп’ютерною технікою та вільним доступом до мережі інтернет.

Новоодеський професійний аграрний ліцей піклується про своїх вихованців. Особлива увага приділяється студентам – сиротам. Ця категорія учнів забезпечується повним утриманням з боку держави. Їм надається безкоштовне харчування та проживання у гуртожитку. До речі, затишності у гуртожитку сприяють і самі вихованці ліцею. Адже майбутні професійні маляри, штукатури, монтажники гіпсокартонних конструкцій мають змогу попрактикуватися на приміщеннях рідного навчального закладу. Майстерність таких робіт можна побачити і в навчальних класах ліцею, де стараннями учнів приміщенням надається нове життя.

Заступник голови ОДА зазначила, що Миколаївщина має значний аграрний потенціал. Саме тому освіта в цій галузі є дуже важливою для нашої області та країни в цілому. 60 % випускників даного навчального закладу забезпечені робочими місцями і кількість працевлаштованих випускників постійно зростає. Учні закладу отримують в його стінах такі професії: тракторист – машиніст сільськогосподарської техніки, кухар, кондитер, оператор комп’ютерного набору, контролер – касир, штукатур, маляр, монтажник гіпсокартонних конструкцій тощо.

"Всі навчальні заклади області ретельно підготувалися до нового навчального року. 1 вересня вони традиційно чекатимуть на учнів, щоб захопити їх новими знаннями та надати можливість для розвитку їх здібностей", - констатувала Наталія Іванцова за підсумками  робочих поїздок до  закладів освіти області.

Переглянути відеосюжет

Всі новини →