Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Дорога має бути якісною і працювати для людей, а не для Президента - Глава держави проінспектував хід ремонту автодороги Т-15-08 «Калинівка-Снігурівка»

27/08/2018

 У рамках робочої поїздки на Миколаївщину Президент Петро Порошенко ознайомився з результатами ремонту автомобільної дороги державного значення Т-15-08 «Калинівка-Снігурівка». Під час спілкування з місцевими мешканцями Глава держави підкреслив, що нині ставить до підрядників вимоги щодо якості побудованих ними доріг та наголосив на важливості відповідальності за неякісне виконання замовлення.

«Ключова позиція – в мене до них два питання, дві вимоги. Перша позиція – це якість. Я дав доручення все тут точно перевіряти. Ця дорога має стояти не тільки як є Президент, ця дорога має працювати для людей десятки років. Ми маємо сформувати механізм гарантій, коли підрядник гарантує якість – що вона (дорога – ред.) і взимку, і влітку, і під час спеки, і на морозі буде працювати. Нам ніяка показуха тут не потрібна. Не для цього ми починали робити», - наголосив Петро Порошенко на принциповості цієї позиції.

Також Президент акцентував на прозорості проведення тендерів і формуванні вартості робіт. «Друга позиція – це «відкати». Бо завжди у нас раніше робилося як? Контракт на 400 мільйонів, 40-80 мільйонів «відкат». Не зароблених, вкрадених у людей (грошей - Ред.) через механізми корупції, які корумпують центральну і місцеву владу», - констатував він.

Петро Порошенко наголосив на неприпустимості використання таких схем.  «Для мене є принципова позиція: кожен підрядник, кожен замовник - це процедура тендеру», - також підкреслив Глава держави, зазначивши, ще не повинно бути махінацій з використанням обладнання, термінами тощо.

Він також зауважив, що корупція та «відкати» – це проблема всієї країни, і наголосив, що задля боротьби з цим явищем владою на загальнодержавному рівні було започатковано роботу системи Prozorro. Він також підкреслив, що здійснюватимуться кроки, що запобігатимуть намаганням обійти систему. «Ми разом з моєю командою започаткували роботу системи Prozorro. Закріпили на законодавчому і на державному рівні. Але вони вже розумні і знайшли вихід як обходити систему – йдуть в Антимонопольний комітет, блокують тендери, роблять інші речі. І ми на сьогоднішній день будемо закривати ці позиції і всі державні закупівлі, всі закупівлі за кошти державних і місцевих бюджетів мають йти прозоро», - сказав Президент.

«Кожен громадянин, який є платником податків, повинен мати можливість на власні очі подивитися як ефективно використовуються його власні кошти. Я думаю, що це державне право громадянина», - наголосив Петро Порошенко.

Президент також нагадав, що коли починався експеримент із залучення на фінансування будівництва доріг перевиконання надходжень з митниці, ніхто не вірив в його успіх. Тому нині важливо демонструвати, що зміни у стані доріг є, і експеримент працює, переконаний він. «Всі думали, що гроші розкрадуть. Ніхто не вірив що до нас, простих людей, це добереться. А якщо і добереться, то це вже не за нашого життя. А тут  – за рік-два ситуація змінюється і змінюється кардинально. Бо дорога – це не лише можливість проїхати, а це є розвиток економіки», - сказав Глава держави.

Всі новини →