Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Олексій Савченко: «Державний Гімн – це наша загальнонаціональна молитва»

04/09/2018

 

Голова Миколаївської обласної державної адміністрації Олексій Савченко підписав розпорядження, згідно якого кожен навчальний день в школах Миколаївщини має розпочинатися з виконання Державного Гімну України, а щотижня, на загальношкільних лінійках - з підняття Державного Прапору, виконання Гімну та хвилини мовчання у пам’ять про тих бійців, що віддали свої життя на Сході країни. Про це очільник Миколаївщини зазначив у ході брифінгу у вівторок, 4 вересня (ВІДЕО).

«Вчора я підписав розпорядження про посилення патріотичного виховання дітей та молоді. Це розпорядження стосується шкіл та вищих навчальних закладів, що діють на території Миколаївщини – це університети, інститути, коледжі. Дитячих садків, дошкільних навчальних закладів – це не стосується», - уточнив Олексій Савченко. 

Очільник області пояснив, що у навчальних закладах є вже розроблені положення чи плани навчально-виховної роботи, де закріплено проведення лінійок кожного тижня. В свою чергу, розпорядженням рекомендується, щоб на лінійці окрім підняття Прапору та виконання Гімну України оголошували і хвилину мовчання.

«Наш державний Гімн – це наша загальнонаціональна молитва з якою ми всі разом вистояли під час Революції Гідності та пішли боронити кордони нашої держави! Деякі наші школи і в місті Миколаєві, і в районах області вже давно реалізують державну політику у напрямку патріотичного виховання підростаючого покоління – на початку уроків лунає гімн, на лінійках – хвилина мовчання. А я, як голова Миколаївської облдержадміністрації,  висловлюючи державницьку  позицію - своїм розпорядженням звернув на це увагу і ще раз про це нагадав», - зазначив Олексій Савченко.


Всі новини →