Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Розпочато процес розробки Програми розвитку малого та середнього підприємництва в Миколаївській області на 2019-2020 роки, - Олександр Кушнір

12/09/2018

У вівторок, 11 вересня, заступник голови ОДА Олександр Кушнір на виконання розпорядження голови Миколаївської обласної держадміністрації Олексія Савченка провів перше засідання робочої групи із розробки Програми розвитку малого та середнього підприємництва в Миколаївській області на 2019-2020 роки. ФОТО.

«Наприкінці 2016 року, коли головою ОДА було призначено Олексія Савченка, нами спільно з депутатами в оперативному режимі була розроблена програма підтримки малого і середнього бізнесу на 2017-2018 роки. Створена, до речі, не за формальними ознаками, бо, на жаль, за звітом минулих років довелося констатувати той факт, що раніше програма носила суто формальний характер - заходи були розроблені, суми передбачалися, а по факту вона не працювала», - зазначив Олександр Кушнір.

Заступник голови ОДА зупинився на основних аспектах, які вдалося втілити протягом 2017-2018 років.

Зокрема, У 2017 році програмою передбачено 2 млн грн. А в її рамках створено унікальний інструмент, який здешевлює кредити для малого та середнього підприємництва – часткову компенсацію відсоткових ставок за кредитами. «Завдяки ефективному використанню коштів та актуальності програми, активній підприємці громади і також депутатів у 2018 році було передбачено вже 4 млн грн. Аби кошти не виділялися незрозуміло на що, були передбачені ресурси для навчання, проведення семінарів для роз’яснення підприємцям - що це за програма, як вона функціонує, які її переваги», - акцентував Олександр Кушнір.

Так, впродовж 2017-2018 років було проведено 15 семінарів по всій Миколаївщині. Крім того, минулого тижня на комісії вирішено ще 13-тьом підприємцям надати часткову компенсацію відсоткових ставок за кредитами, 1 проект відправлено на доопрацювання. «Радує факт того, що розширюється географія - якщо спочатку участь в проекті брали підприємці з міст, то зараз долучаються райони і села. Так само розширилися і напрямки діяльності. Завдяки програмі створено 170 нових робочих місць», - відзначив Олександр Кушнір.

Заступник голови ОДА вказав, що в рамках цієї ж роботи облдержадміністрацією був поданий дуже цікавий проект «Інноваційний кластер «Регіональний інноваційний HUB», який є своєрідною надбудовою над усіма існуючими напрямами підтримки малого і середнього підприємництва на Миколаївщині. «Він визнаний комісією і експертами найбільш інноваційним, отримав найвищі оцінки і реалізовуватиметься за грантові кошти ЄС», - наголосив Олександр Кушнір.

Також заступник голови облдержадміністрації повідомив, що за підсумками серпневої координаційної наради, організованої Мінекономрозвитку щодо обговорення та узгодження питань пов’язаних з виконанням плану заходів «Стратегії розвитку малого та середнього підприємництва на період до 2020 року», Миколаївська область є найкращою в Україні по реалізації проекту розвитку малого та середнього підприємництва.

«Вважаю, буде неправильно зупинятися на досягнутому, бо все дуже швидко розвивається. Тому, при формуванні програми на наступні роки ми проведемо ряд зустрічей з бізнесменами, громадськістю, експертами, щоб мати спільну обґрунтовану позицію та бачення дії програми в подальшому. Важливо почути та втілити нові ідеї. Закликаю всіх до співпраці, бо все, що робимо – робимо на благо людей, вони наша найбільша цінність», - резюмував Олександр Кушнір.

 

 

Всі новини →