Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Понад 24 млн грн фінансової підтримки отримали аграрії Миколаївщини цього року

14/09/2018

Станом на 14 вересня цього року аграрії Миколаївської області вже отримали понад 24 млн грн коштів фінансової підтримки.

Зокрема на:

розвиток тваринницької галузі - майже 5,4 млн  грн, з яких:

- за утримання корів молочного та м’ясного напряму продуктивності. В ході  впровадження бюджетної програми, на рахунки 26 підприємств АПК області надійшло 4,5 млн грн;

- спеціальна бюджетна дотація за утримання молодняка великої рогатої худоби, який народився в домогосподарствах. Завдяки злагодженій роботі департаменту з органами місцевого самоврядування 187 приватних домогосподарств області отримали 0,4 млн грн. Ця робота триває, і наразі до Мінагрополітики України направлено реєстр потреби в коштах для надання другого траншу фінансової підтримки, сума якого – 8,3 млн грн. Цього разу державну підтримку отримають майже п’ять тисяч селян за утримання 11,4 тис. голів молодняку;

- відшкодування вартості закуплених племінних тварин. На даний час фінансову підтримку – майже 0,5 млн грн отримало 1 агропідприємство, 8 підприємств очікують надходження коштів.

розвиток садівництва та виноградарства - 2,1 млн грн. Компенсацію вартості вітчизняних саджанців плодово-ягідних культур та винограду  отримали два суб’єкти господарювання;

здешевлення вартості сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва – 14,8 млн грн.  Бюджетні кошти отримали 136 сільськогосподарських підприємств за придбані 210 одиниць техніки та обладнання;

здешевлення банківських кредитів – 1,7 млн грн. Отримувачами  часткової компенсації відсоткової ставки стали 11 сільгосптоваровиробників області. Скориставшись державною підтримкою, 7 підприємств сплачують лише 2 відсотки за користування кредитами, 4 підприємства отримали право на безвідсоткові кредити.

Крім цього, поточного року державою заплановано суттєву підтримку малих фермерських господарств  та  сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів.

 

Звертаємо увагу голів фермерських господарств, у користуванні яких перебуває не більше ніж 500 гектарів земель сільськогосподарського призначення та які мають чистий дохід (виручку) від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за 2017 рік до 15 млн грн,  що саме зараз вони мають можливість скористатися державною підтримкою та здешевити вартість закупленого у суб’єктів насінництва насіння сільськогосподарських культур вітчизняної селекції.

«Аграрний сектор економіки є одним з найважливіших у сфері виробництва нашої держави. І сьогодні, як ніколи, доречною є державна підтримка галузі», - зауважають у департаменті.

В разі виникнення питань щодо отримання фінансової підтримки з державного бюджету, просимо звертатися до спеціалістів департаменту за адресою: м. Миколаїв, вул. Спаська, 1, а також  за телефонами (0512) 377402, 377827, 377836.

Всі новини →