Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

“Ми повертаємося в європейську сім'ю”, - Олексій Савченко про дію “безвізу”

15/09/2018

Сьогодні ми маємо наочне підтвердження руйнування бар’єрів між українцями і європейськими сусідами. Це найкраща відповідь усім скептикам, які намагалися розповідати, що “безвіз” з ЕС нам непотрібен.

Таку думку озвучив голова Миколаївської обласної адміністрації Олексій Савченко, коментуючи очікування видачі десятимільйонного українського біометричного паспорта, анонсоване Президентом України Петром Порошенком.

“Трохи більше року, як наша країна отримала “безвіз” і я цим пишаюся. Я завжди наголошував, що це не просто спрощена система перетину нашого митного кордону - це ще один крок до того, що ми повертаємося до європейських цінностей, в європейську сім'ю. Це говорить про те, що ми, незважаючи на всі перепони, які трапляються на нашому шляху, поступово просуваємося вперед. Ви тільки уявіть, сьогодні вже десять мільйонів українців, серед яких й тисячі жителів Миколаївщини, дали відповідь усім тим, хто намагався применшити значення “безвізу”, - заявив голова Миколаївської ОДА.

Окремо він зупинився і на зростанні популярності українського громадянства.

“Всі вже, мабуть чули, що за рейтингом Global Passport Power Rank 2018, український паспорт посів 24 місце за спектром можливостей, які надає своєму власнику. На сьогодні паспорт громадянина України гарантує безвізовий доступ до 90 країн. Це неабиякі можливості не тише для туристичних подорожей, а й для бізнесу. Чому це стало можливим? Це стало можливим завдяки реалізації реформ, які обіцяв Петро Порошенко”, - підкреслив Олексій Савченко.

На його думку, така динаміка в цьому питанні, це ще й дуже потужний удар по нашому ворогу у “гібридній війно” і по “п’ятій колоні”, яка заявляла, що “безвіз” неможливий під час війни.

“Завдяки дипломатичному таланту Петра Порошенка і підтримці українського суспільства, нам вдається протягом чотирьох років цементувати міжнародну коаліцію на підтримку України і впевненими кроками йти вперед”, - підсумував голова Миколаївської ОДА.

Всі новини →