Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Вересневе навчання бібліотекарів

17/09/2018

З метою активного впровадження у роботу бібліотек нових ідей, проектів, 14 вересня проведено семінар - практикум  «Бібліотека у форматі сучасності». Л. Семенова, директор Первомайської районної централізованої бібліотечної системи  у своєму виступі підкреслила, що бібліотекарі мають приймати нові виклики, бути вмотивованими на зміни, модернізацію бібліотек, створення комфортного середовища для жителів громади.

 Учасникам семінару  розкриті питання «Бібліотека в сучасному форматі: професійні ідеї, сучасні  проекти», «Молодий читач в бібліотеці: новий формат роботи  бібліотеки». В Школі  практичного навчання «Бібліотека як майданчик для традиційного і віртуального спілкування»  розглядались можливості та надавались практичні поради з використання новітніх технологій  для ефективного традиційного і віртуального спілкування.             

Бібліотекарі ділилися  досвідом  з питань: бібліотека – центр інформаційної підтримки освітнього процесу, бібліотека –  майданчик для спілкування  та змістовного дозвілля, бібліотека як третє місце і центр розвитку громади, книжкові виставки та тематичні зони як  можливість розкриття фондів. 

 В тренінг-класі  «Використання соціальних мереж та веб-сайту для реклами  бібліотеки»  надані поради з написання публікацій в соціальних мережах.  Учасники професійної  майстерні  «Бібліотека: модернізація діяльності, форм і методів роботи  в контексті часу»  складали та обговорювали форми реклами бібліотеки.   Семінар - практикум  закінчився підведенням підсумків, узагальненням отриманої інформації, яка в подальшому сприятиме покращенню обслуговування місцевих громад.

                       

 

Всі новини →