Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Геннадій Ніколенко в ефірі ТРК «Миколаїв» розповів про 3 головні транспортно-логістичні проекти, над якими зараз активно працює обласна влада

05/09/2013

За словами першого заступник голови ОДА, на сьогодні є 3 важливі інвестиційні транспортно-логістичні проекти, над реалізацією яких зараз активно працює облдержадміністрація – це електрифікація залізничної дороги, будівництво об’їзної дороги до МСП «Ніка-Тера» та спорудження мостового переходу через р. Південний Буг, так званий «японській мост».
 
Про це 4 вересня він зазначив в ефірі телеканалу «Миколаїв» в програмі «Чим живе область».
 
У розмові із ведучою Геннадій Ніколенко відмітив, що реалізація тих на перший погляд амбітних планів, які цього року  заявила Одеська залізниця, зокрема, це початок реконструкції залізничного вокзалу «Миколаїв», вже розпочата. Крім того, питання електрифікації ділянки дороги Долинська - Миколаїв вийшло на новий рівень і з наступного року розпочнеться практична реалізація поставлених цілей.
 
«Завдяки переговорам між облдержадміністрацією та Одеською залізницею, що тривали більше 8 місяців, нарешті, розпочалася реконструкція нашого залізничного вокзалу, на яку жителі міста та області чекали роками…
 
Цього року на проведення частини фасадних робіт, заміну вікон, утеплення та інше виділено близько 40 млн. грн. У липні місяці керівництво дороги звернулося до нас із проханням посприяти у реалізації розробленого у 2009-му році проекту, для цього їм потрібно було повторно отримати  нові техумови, погодження і т.д. Всі ці питання були вирішені, що дало змогу Одеській залізниці розпочати роботи по реконструкції приміщення вокзалу», - прокоментував ситуацію перший заступник голови ОДА.
 
Говорячи про інші важливі об’єкти, гість вечірньої програми також зазначив, що завтра, тобто 5 вересня, облдержадміністрація чекає на візит Посла Японії, який приїде обговорити питання надання нам  кредиту на будівництво мостового переходу.
 
«За моєї пам’яті до Миколаївської області Посол Японії приїздить вперше і цей візит є дуже важливим, особливо у стратегічному плані. Наше техніко-економічне обґрунтування було схвалено на засіданні Кабміну, ідея будівництва об’їзного мосту також підтримана Президентом України, яку він обговорював з головою облдержадміністрації під час свого квітневого візиту…Урядом Японії прийнято, так званий «план популяризації японських технологій закордоном», і якщо в проекті буде використовуватися більше 30% японських матеріалів та технологій, то умови отримання та погашення  кредиту будуть ще гнучкішими», - відмітив представник обласної влади.
 
Стосовно будівництва об’їзної дороги, то Геннадій Ніколенко зазначив, що зараз МСП «Ніка-Тера» приступає до розробки проектно-кошторисної документації, після чого будуть виділені кошти на її реалізацію, тому що цей шляхопровід є важливим не тільки для збільшення перевалки вантажів спеціалізованим портом, а й для екологічної ситуації в м. Миколаїв.
 
На його думку, усі ці 3 великі транспортно-логістичні проекти є важливими для інвестиційної привабливості нашого регіону.
 
«Нові транспортні можливості нададуть області нові економічні перспективи. Перевалка вантажу – це збільшення експорту закордон та зміцнення вітчизняної економіки», - вважає перший заступник голови ОДА.

Всі новини →