Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

При облдержадміністрації відбулась нарада з питань реалізації проекту поліпшення судноплавних умов на водному шляху річки Південний Буг

05/09/2013

За дорученням голови ОДА Миколи Круглова під головуванням його першого заступника Геннадія Ніколенка буде створена робоча група по реалізації проекту поліпшення судноплавних умов на водному шляху р. Південний Буг, що ініційовано ТОВ СП «Нібулон». Крім цього, робоча група займатиметься питаннями запровадження плану заходів щодо реалізації комплексного механізму оптимізації логістичних витрат на ринку зерна у 2013-2014 маркетинговому році.
 
Про це 5 вересня під час робочої наради зауважив голова ОДА Микола Круглов.
 
Як зазначив головуючий засідання, цього року Україна зібрала один із кращих врожаїв зернових культур – понад 50 млн. тон. «Точкою зростання» економіки став саме АПК, тому Прем’єр-міністром України від 23.08.2013 надано відповідне доручення про зменшення логістичних витрат на експорт наших товарів, зокрема, зерна, тому що ті витрати, які несуть наші вітчизняні зернотрейдери на перевалку вантажу, а саме від цього залежить золотовалютний фонд держави, у порівнянні з іноземними імпортерами зерна у декілька разів перевищують витрати на транспортування, що робить наші компанії менш конкурентоспроможними на світовому ринку.
 
«Держава, за ініціативи Президента України, звернула свою увагу на те, що логістичну схему необхідно зробити більш раціонально вигідною та економічно обґрунтованою, для того, щоб найбільш ефективно відправляти зерно закордон… Було надано відповідне доручення Уряду про те, щоб відновити роботи 2-х річок – Дніпра та Південного Бугу, для того, щоб як-то кажуть «річка працювала» на нас та на економіку держави… Ми повинні розуміти ту відповідальність, яка покладена на нас по розчищенню р. Південний Буг і ми маємо зробити усе можливе для того, щоб реалізувати вже розроблений проект  компанією «Нібулон», яка за власні кошти проводитиме усі необхідні роботи по днопоглибленню… На дні річки в основному знаходиться все те, що стікає з наших полів, тобто гумус та родючий  шар землі, яким можна засипати розорані кар’єри та покращувати якість наших ґрунтів», - відмітив у своєму коментарі голова ОДА.
 
Крім того, під час наради було розглянуто ряд питань, які в тому чи іншому вигляді впливають на логістичну систему, зокрема, представник ТОВ СП «Нібулон» привів статистичні данні про те, що висока вартість судозаходу в наші термінали та підвищення  вартості перевезення вантажу залізничним транспортом по багатьом підприємствам області призвели до спаду виробництва, в тому числі і на ТОВ «МГЗ».
 
Голова ОДА в свою чергу відмітив, що виконання плану заходів щодо реалізації комплексного механізму оптимізації логістичних витрат на ринку зерна у 2013-2014 маркетинговому році є стратегічно важливим завданням, тому що від цього залежить поповнення бюджетів усіх рівнів.
 
«Державі потрібна валюта для поповнення казни, бюджету потрібні податки, людям – своєчасна заробітна плата. Усі ці питання взаємопов’язані і від правильно побудованої логістичної системи залежатиме благополуччя кожної нашої родини», - наголосив Микола Круглов.
 
За його дорученням буде сформовано та відпрацьовано ряд пропозицій, які обласна влада потім направить профільному міністерству.

Всі новини →