Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

У новітній історії української державності немає місця комуністичним і царським символам, - Олексі Савченко про ініціативу перенесення дати святкування Дня Миколаївської області

24/09/2018

У суботу, 22 вересня, голова Миколаївської облдержадміністрації Олексій Савченко виступив перед громадою Миколаївщини з ініціативою перенести дата святкування Миколаївської області.

Так, за словами очільника області, дата встановлена в період панування комуністичного режиму не може вважатися святом.

«Дату - 22 вересня 1937 року, коли радянські органи у рік Великого терору, коли український народ знищувався сталінськими посіпаками, створили Миколаївську область, для того щоб приховати дані про кількість знищених людей, спалених сіл, я не можу вважати святом. Я переконаний, що у новітній історії української державності немає місця комуністичним і царським символам. Свято має мати духовність, душу, ми не повинні придумувати якесь «свято території», ми маємо мати свято людей, які живуть і розвивають Миколаївський край. У нас прекрасний покровитель — Святий Миколай, за заступництвом якого звертався кожен у біді чи труднощах. Я ж пропоную звертатись до нього у радості, зокрема встановити наше святкування «Дня області» у день його іменин 22 травня або 19 грудня», - сказав Олексій Савченко.

Відзначимо, що думку про перенесення дати святкування Миколаївської області, як такої, що є спадщиною радянського режиму раніше висловлював Миколаївський краєзнавець Юрій Любаров і вона була підтримана спільнотою.

Всі новини →