Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

На Миколаївщині вперше за 20 років відбулась масштабна медична науково-освітня конференція

24/09/2018

У минулі вихідні, 21-22 вересня, в Коблево медики зі всієї України взяли участь у науково-освітній конференції ортопедів-травматологів. Лікарі, серед яких видатні постаті сучасної медицини, академіки та професори з Києва, Харкова, Одеси, Запоріжжя, Херсона, а також медики з Миколаївщини обмінювались досвідом і обговорили низку важливих питань травматології та ортопедії.

Заступник голови облдержадміністрації Євген Шевченко відзначив важливість подібних науково-освітніх заходів для підвищення кваліфікаційного рівня медичних працівників Миколаївщини.

«Вперше за майже 20 років ми зібрали таку масштабну медичну конференцію. Це важлива подія для Миколаївщини, можливість для наших лікарів перейняти досвід найкращих вчених. В умовах реформування медицини необхідно постійно вдосконалюватись професійно», - прокоментував заступник голови ОДА.

Так, в ході конференції, медики обговорили питання модульного ендопротезування при пухлинах кісток, пері протезної інфекції після ендопротезування суглобів, ЗД-моделювання у ревізійній хірургії, реконструктивно-відновлювальної хірургії при пухлинах тазу, сучасні тенденції лікування переломів проксимального відділу стегнової кістки та інше.

Відзначимо, що проведення конференції стало можливим завдяки співпраці Національної академії медичних наук України, Асоціації ендопротезування України, Миколаївської, Одеської та Херсонської обласних асоціацій ортопедів-травматологів та за ініціативи управління охорони здоров’я Миколаївської обласної державної адміністрації, експертів з профільних напрямків.

 

 

Всі новини →