Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Асоціація анестезіологів України спільно з Асоціацією медичних сестер провели семінар на Миколаївщині

25/09/2018

Асоціація анестезіологів України спільно з Асоціацією медичних сестер провели семінар на базі обласної клінічної лікарні, в ході якого розглянуто питання: «Медсестринство – невід’ємна частина охорони здоров’я в Україні», «Безпека і комфорт пацієнтів в операційній та палатах інтенсивної терапії».

Мета проведення заходу - підвищення мотивації середнього персоналу галузі анестезіології та інтенсивної терапії у наданні кваліфікованої та якісної медичної допомоги через поглиблення знань, відпрацювання практичних навичок.

Окрім теоретичної частини, проведено також майстер-клас з відпрацювання навичок «Алгоритми катетеризації периферійних вен».

У ході семінару розглянуто актуальність ускладнень під час виконання катетеризації периферійних вен, проаналізовано ризик травмування голкою, бактеріальної контамінації, катетерасоційовані інфекції, повітряної емболії, світову статистику з вказаних питань.

Учасникам семінару представлено інноваційні медичні вироби для інфузій, проведено лекцію «Контамінація часточками, фталатами та хімічне забруднення під час внутрішньовенної інфузії».

У семінарі та його організації також взяли участь голова Асоціації медичних сестер Надія Шульгіна, голова Асоціації анестезіологів Миколаївської області Богдан Михайлов, профільні обласні експерти.

Всі новини →