Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Тоічі Саката: «Підписання інвестиційної угоди між Україною та Японією має велике значення для розвитку партнерських відносин між нашими державами»

06/09/2013

Перебуваючи з робочим візитом в Миколаївській області Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні Тоічі Саката після офіційної зустрічі з головою ОДА Миколою Кругловим побажав оглянути місце будівництва майбутнього мосту.

Того ж дня, 5 вересня, разом із першим заступником голови ОДА вони оглянули територію, де будуватиметься об’їзний міст.

Представників японської сторони найбільше цікавили 2 питання – це ставлення жителів міста та області до реалізації проекту та екологічна складова будівництва мостового переходу.

Відповідаючи на запитання представників Японії, Геннадій Ніколенко відмітив, що жителі Миколаївщини вже більше 10 років чують та чекають на початок реалізації цього важливого транспортно-логістичного, соціального та екологічного проекту. Крім того, ми маємо багато скарг від жителів м.Миколаєва стосовного того, що вулиці міста стали магістралями для транзитного автотранспорту.

«Якщо запитати у жителів м.Миколаєва про об’їзний мостовий перехід, то можливо не усі знають про такий проект, але якщо сказати, чи знаєте Ви щось про «японський міст», то практично 100% городян зможуть розповісти що це за такий проект… Це ще раз підтверджує той факт, що спорудження нового мостового переходу є надзвичайно важливим для нашого регіону», - відмітив у спілкуванні представник обласної влади.

Крім того, у розмові з Послом Геннадій Ніколенко як приклад навів одну фразу представників японської компанії «Джайка», які сказали приблизно наступне: «Ми хочемо побудувати такий міст, за який би не було соромно японському народу». Цей вислів Тоічі Саката пояснив досить просто: справа в тому, що Уряд Японії дуже цінує думку своїх громадян і навпаки, якщо державний банк профінансує проект, який є технологічно застарілим або загрожує навколишньому середовищу, – це може підірвати рівень довіри японців до керівництва своєї країни.

«Наша держава зацікавлена в тому, щоб популяризувати японські технології в світі. Ми пропонуємо значні пільги та переваги при наданні кредиту, якщо в реалізації проекту задіяні наші технології… Японці дуже цінують своє, вони пишаються своїми досягненнями та власними здобутками», - прокоментував вислів своїх співвітчизників Посол Японії в Україні.

Під час переговорів обидві сторони прийшли висновку, що наші держави мають багато спільного і тому нам потрібно розвивати партнерство у різних сферах.

Після того,  як проект будівництва «японського мосту» підтримав Президент України, питання зрушилось з мертвої точки і сьогодні по завершенню робочого візиту обидві сторони із впевненістю відзначили, що новому мосту бути.

На думку Тіочі Саката, цей проект стане новим трампліном в японсько-українських відносинах та у співпраці з Миколаївською областю. Він також подякував представникам обласної влади за теплий прийом та відмітив, що хоча делегація перебуває на Миколаївщині вперше, але від цієї поїздки у них залишиться добра згадка.

Всі новини →