Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Вчасний старт опалювального сезону – особиста відповідальність кожного керівника на місцях, - Валентин Гайдаржи

27/09/2018

Вчасний початок опалювального сезону є зоною персональної відповідальності керівників у районах, містах, громадах. Питання, пов’язані з його стартом особисто контролюються головою облдержадміністрації Олексієм Савченком.

Про це заявив заступник голови ОДА Валентин Гайдаржи у четвер, 27 вересня, на засіданні обласного штабу з підготовки до опалювального сезону 2018/2019 року за участі керівників районів, міст обласного значення, ОТГ, керівників департаментів та управлінь облдержадміністрації, представників енергетичних підприємств.

Наразі Миколаївська область практично повністю готова до початку опалювального періоду. З боку голів райдержадміністрацій, міських голів, селищних, сільських голів ОТГ доведена інформація про практично повну готовність і завершення робіт по підготовці соціальної сфери та житлового фонду до роботи в опалювальному сезоні.

«Нагадую усім присутнім, що питання опалювального сезону на контролі голови ОДА Олексія Савченка, є відповідне розпорядження, в межах якого кожен має виконувати покладені на нього обов’язки. Ні діти в дитсадках, ні школярі, ні пацієнти лікарень, ні мешканці житлових будинків не мають страждати від того, що ви не вирішили питання на місцях своєчасно. Як тільки того вимагатимуть погодні умови – маємо розпочати опалювати, в першу чергу, об’єкти соціального значення», - наголосив Валентин Гайдаржи.

В ході обговорення проблемних питань початку опалювального сезону звернуто увагу на окремі питання, які сьогодні пов’язані з необхідністю досягнення рівня розрахунків за спожитий природний газ по ОКП «Миколаївоблтеплоенерго». Сума для проведення платежу для забезпечення цієї вимоги Постанови Кабміну №187 складає 8,7 млн грн. Рекомендовано в екстреному порядку скликати засідання виконкому Миколаївської міської ради та ініціювати скликання сесії міськради по перерозподілу видатків для надання фінансової допомоги для ОКП «Миколаївоблтеплоенерго». З боку керівництва міської ради Миколаєва запевнено про організацію проведення платежів по авансовому рахунку ОКП. Ця сума складає майже 11 млн грн, що дозволить орієнтовно до 4-5 жовтня виконати необхідні платежі до НАК «Нафтогаз» України і створити умови для отримання  договорів і номінацій природного газу.

Валентин Гайдаржи доручив головам окремих РДА здійснити виїзд на об’єкти, де ще здійснюється освоєння капітальних видатків і взяти під персональний контроль завершення робіт. Зокрема, це стосується Лисогірської ЗОШ у Первомайському районі, Новосвітлівської ЗОШ на Снігурівщині та ряду інших об’єктів, де на завершальній стадії знаходяться роботи із завершення ремонту внутрішньобудинкових мереж опалення.

З боку теплопостачальних підприємств надана інформація про отримання актів готовності за участю відповідних державних структур. Підтвердили складання таких актів і ОКП «Миколаївоблтеплоенерго», і ПАТ «Миколаївська ТЕЦ» в частині готовності теплогенеруючого обладнання станцій.

 

 

Всі новини →