Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Про тривалість опалювального періоду для надання пільг та субсидій на оплату індивідуального опалення

04/10/2018

Управління соціального захисту населення Первомайської райдержадміністрації щодо початку опалювального періоду для надання пільг та субсидій повідомляє наступне.

Опалювальний сезон для домогосподарств, які використовують природний газ або електричну енергію для індивідуального опалення, буде розраховуватися з 16 жовтня до 15 квітня включно.

Відповідно до Положення про порядок призначення та надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 № 848, зі змінами, розмір субсидії на опалювальний сезон для домогосподарств, які використовують природний газ для індивідуального опалення, розраховується з 16 жовтня по 15 квітня включно.

Відповідно до законодавства України на оплату житлово-комунальних послуг пільги надаються окремим категоріям громадян у межах соціальних нормативів, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 06.08.2014 № 409 «Про встановлення державних соціальних стандартів у сфері житлово-комунального обслуговування». Норма споживання природного газу для опалення складає 4,5 куб. м на 1 кв. м пільгової опалювальної площі, норма споживання на електричну енергію для індивідуального опалення 30 кВт на 1 кв. м пільгової опалювальної площі на місяць в опалювальний період.

З метою забезпечення рівних умов для розрахунку пільг та субсидій дати початку та завершення опалювального періоду для надання зазначених видів соціальної підтримки мають бути однаковими: з 16 жовтня по 15 квітня включно.

Тому особам, які мають право на  пільги з оплати житлово-комунальних послуг,  опалювальний період також буде визначено з 16 жовтня 2017 року до 15 квітня 2018 року.

Крім цього, звертаємо увагу, що особи, які користуються житловою субсидією не мають права на пільги.

Жителі району мають право або на субсидії або на пільги згідно чинного законодавства.

 

Всі новини →