Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Попередження і протидія обігу наркотичних засобів та психотропних речовин на Миколаївщині – одне із спільних завдань влади та правоохоронної системи, - Олексій Савченко

05/10/2018

Голова Миколаївської обласної державної адміністрації Олексій Савченко взяв участь у міжвідомчій нараді правоохоронних органів з питань протидії наркозлочинності, яка відбулася у четвер, 4 жовтня.

Про це очільник області повідомив на своїй сторінці у мережі Фейсбук.

«Спільно з керівництвом Прокуратури Миколаївської області, Служби Безпеки, Головного управління Національної поліції, Патрульної поліції, Азово-Чорноморського регіонального управління Держприкордонслужби, Південного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Мін’юсту, розглянули стан справ на сьогодні та визначили план дій щодо попередження і протидії обігу наркотичних засобів та психотропних речовин», - зазначив Олексій Савченко.

Очільник області відзначив, що наразі в області триває виявлення кримінальних правопорушень у сфері протидії незаконному обігу наркотичних засобів, зокрема – фактів організованого збуту наркотиків через популярні нині інтернет-групи.

Загалом же, колегія правоохоронців визнала незадовільною роботу Управління протидії наркозлочинності обласного ГУНП. «На жаль, є ще одна відкрита проблема, пов’язана з попередньою – тієї кількості співробітників Управління протидії наркозлочинності в області, що є зараз, - недостатньо для ефективного відпрацювання поставлених задач. Крім того – немає працівників відповідного напрямку і у районах», - додав Олексій Савченко.

Окремо голова ОДА акцентував на тому, що протягом останніх двох років, як він працюю на посаді голови ОДА, розроблено обласну програму підтримки правоохоронної системи, аби мати змогу допомагати службовцям із необхідним матеріально-технічним оснащенням та квартирною чергою. «Ми свідомо пішли на цей крок - допомагати правоохоронній системі від обласної влади - щоб уникнути ситуацій, коли силовики незаконно отримають земельні ділянки, будинки чи щось інше. В той же час, за окремою обласною програмою соціального захисту “Турбота” ми забезпечуємо квартирами учасників АТО/ООС - ще минулого року ми закрили чергу на житло для всіх учасників АТО - осіб з інвалідністю ІІІ групи. Ці програми виконуються паралельно, відповідно до черговості та винятково у передбачений чинним законодавством спосіб. Дбаємо про наших захисників», - резюмував Олексій Савченко.

Всі новини →