Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

«По Миколаєву та області відбудуться позапланові перевірки дотримання договірних відносин перевізниками», - Валентин Гайдаржи

04/10/2018

За дорученням голови Миколаївської обласної державної адміністрації Олексія Савченка в ОДА відбулася оперативна нарада щодо вирішення питання дотримання договірних відносин перевізниками як у місті Миколаєві, так і по всій області.

«Маємо постійні скарги, які надходять від жителів Миколаєва та всієї Миколаївської області з приводу некоректної поведінки водіїв маршрутних автобусів, стану транспортних засобів і т.д. Сьогоднішній випадок ДТП у Миколаєві з маршруткою – це ще один сигнал для органів влади про необхідність термінового втручання в ситуацію та здійснення позапланових перевірок суб’єктів господарювання, що надають послуги у сфері пасажирських перевезень. Є доручення голови ОДА по даному факту підключитися всім службам, до чиїх повноважень це входить», - звернувся до присутніх заступник голови ОДА Валентин Гайдаржи.

Представники Укртрансбезпеки повідомили, що по вранішньому ДТП найближчим часом буде проводитися позапланова перевірка ліцензійних вимог спільно з Держпрацею.

По ситуації у місті Миколаєві Валентин Гайдаржи рекомендував керівництву Миколаївської міської ради у терміновому порядку провести рейди на виконання договірних відносин перевізниками. При цьому, акцентувавши на необхідності створення робочої групи до якої увійшли б представники ДФС, поліції, УТБ та Держпраці. Заступник голови ОДА наголосив, що та ситуація, яка склалася на сьогодні є неприпустимою, і перевізники зобов’язані виконувати вимоги законодавства та договірні відносини.

Валентин Гайдаржи зазначив, що перевірки матимуть, як і раніше, системний характер і проходитимуть по всій Миколаївській області.

Крім того, спільно з асоціацією перевізників Миколаївщини буде розглянута пропозиція звернутися до Кабміну, Мінінфраструктури з приводу повернення ліцензійних карток на транспортні засоби у сфері перевезень.

Зазначимо, що на Миколаївщині в рамках роботи робочої групи з перевірки виконання договірних відносин перевізниками та власниками автовокзалів (автостанцій) впродовж 2017 року складено 202 акти, а цьогоріч – 79 щодо порушень умов договору та усунення виявлених недоліків. Через порушення систематичного характеру розірвано в односторонньому порядку договори з перевізниками на 5х приміських маршрутах. 

Всі новини →