Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Н.Іванцова побажала юним спортсменкам-гандболісткам досягти спортивних вершин

13/09/2013

У залі МОККДЮСШ стартував Відкритий чемпіонат області з гандболу серед жінок, на якому юних спортсменок привітали заступник голови Миколаївської облдержадміністрації Наталя Іванцова та начальник відділу з питань фізичної культури і спорту Миколаївської облдержадміністрації Олександр Садовський.

Н.Іванцова звернула увагу на те, що на Миколаївщині поступово зростає масовість серед спортивної молоді. Дуже важливо зберегти та примножити таку тенденцію. На сьогодні, одним з ключових завдань, яке ставить Президент України В.Янукович перед органами влади, –  спонукати дітей та молодь до здорового способу життя, занять спортом. На Миколаївщині влада активно працює над розбудовою спортивної інфраструктури, модернізацією матеріально-технічної бази спортивних закладів, сприяє організації та проведенню різноманітних спортивних змагань.

В усіх, навіть віддалених, районах області, є бажаючі професійно займатися спортом. Чимало таких хлопців та дівчат згодом вступають та успішно навчаються у Миколаївському Вищому училищі фізичної культури.     

Олександр Садовський додав, що, на жаль, чоловічий гандбол в області поки не розвинутий. Але наші дівчата – гандболістки крокують вперед до світових перемог досить впевнено.

У турнірі з гандболу, присвяченому Дню фізичної культури і спорту, взяли участь три команди з Миколаївської області (м. Миколаїв, Братський район, Кривоозерський район) та команда з Луганської області (м. Брянка). Всього змагалися понад 70 юних спортсменок. Олександр Садовський додав, що ці змагання є відбірковими до обласної збірної команди по гандболу, яка формується вперше.

Наталя Іванцова виказала думку, що миколаївська школа гандболу має великий потенціал. Отже у нас є всі можливості сформувати свою сильну збірну, не залучаючи легіонерів.

В Миколаївській області функціонують відділення гандболу у 7 дитячо-юнацьких спортивних школах (Братська ДЮСШ, Веселинівська ДЮСШ, Доманівська ДЮСШ,  Кривоозерська ДЮСШ, Миколаївська ДЮСШ, ДЮСОК Корабельного району м. Миколаєва та ДЮСШ ФСТ «Спартак»). Найбільших здобутків за роки незалежності України у дитячо-юнацькому спорті досягли вихованці Доманівської ДЮСШ, Бармашівської ЗОШ Жовтневого району, ДЮСОК Корабельного району, які неодноразово ставали чемпіонами та призерами всеукраїнських змагань.

З 2010 року функціонує відділення гандболу в Миколаївській обласній школі вищої спортивної майстерності. У 2012 році відкрито відділення гандболу у Миколаївському вищому училищі фізичної культури.

За підтримки Миколаївської обласної державної адміністрації  2010 року, з числа вихованців МОШВСМ, було створено жіночу команду майстрів. За цей короткий термін становлення, молода миколаївська команда пройшла нелегкий шлях випробувань вищої та суперліг українського чемпіонату та, на сьогоднішній день, готова змагатися за найвищу сходинку п’єдесталу у елітному дивізіоні українського гандболу.

В цьому році миколаївські вболівальники, вперше в історії Миколаївської області, зможуть спостерігати за проведенням в місті Миколаєві ігор чемпіонату України з гандболу серед жіночих команд суперліги за участю миколаївської команди «РЕАЛ-МОШВСМ-НУК».

Всі новини →