Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Нарада голови райдержадміністрації із сільгосптоваровиробниками, селищним та сільськими головами району

05/11/2018

05 листопада під керівництвом голови райдержадміністрації Володимира Вовка відбулася нарада з селищним, сільськими головами та сільгосптоваровиробниками. В нараді взяли участь керівники сільськогосподарських підприємств та фермерських господарств, Первомайська  районна  громадська  організація «Рада  сільськогосподарських  товаровиробників», селищний, сільські  голови,  управління  агропромислового  розвитку  райдержадміністрації, фінансове  управління    райдержадміністрації, відділ  освіти райдержадміністрації, управління  соціального  захисту  райдержадміністрації,  Первомайська центральна районна  лікарня, КП Центр первинної  медико-санітарної  допомоги. На порядок денний винесено було питання про наповнення районного бюджету. Доповідали керівники соціальної сфери району.

Про використання  коштів на утримання об’єктів медичної  галузі  району у 2018 році поінформували присутніх Готка  Віктор  Володимирович  -  головний  лікар  Первомайської  центральної  районної  лікарні та Примак Тетяна  Іванівна  - головний  лікар КП Центру первинної  медико-санітарної допомоги. Тетяна Примак ознайомила присутніх про Проект оптимізації первинної ланки, який був розроблений на початку 2018 року та щодо планування роботи по ФАПам та Амбулаторіям району, та що потрібно для залучення лікарів  в район. Віктор Готка доповів щодо субвенції з державного бюджету на утримання ЦРЛ.

Галина Давидова - начальник відділу  освіти  райдержадміністрації поінформувала  щодо  використання  коштів  на  утримання  об’єктів  освіти у 2018 році. Про потребу коштів до кінця року  та перспективи  розвитку по всім закладам на наступний рік.

Начальник  управління агропромислового  розвитку  райдержадміністрації Ірина  Чмирьова наголосила, що на запит управління агропромислового  розвитку деякі сільгосптоваровиробники не надають відповідну інформацію для користування в роботі.

Щодо   наповнення бюджету  району, аналіз  сплати  податків  з  доходів фізичних  осіб, із  орендної плати  за  земельні  паї та  заробітної  плати детально прозвітувала Олена Маренчук – начальник фінансового  управління  райдержадміністрації. Районний бюджет формується із надходжень ПДФО, утриманих із заробітних плат всіх підприємств і організацій, які зареєстровані в районі. Низький рівень середньої заробітної плати впливає на надходження ПДФО. За даними управління агропромислового розвитку, фінансовим управлінням проведено аналіз середнього розміру нарахованої орендної плати у розрахунку на 1 га ріллі. Із проведеного аналізу слідує, що не всі сільгосптоваровиробники сплачують орендну плату за паї за 1 га в однаковому розмірі. Таким чином, не поодинокі нарахування за оренду паїв складають понад 4000 грн. за 1 га ріллі. На сьогоднішній день конкурентні умови повинні змушувати орендарів платити щонайменше по 4000 грн. за 1 га, а подекуди і більше. Тому необхідно переглянути орендну плату із-за переходу орендодавця до тих орендарів, які пропонують більш вигідні умови. І це зумовить покращення наповнення районного бюджету, що в свою чергу впливає на покращення умов навчання учнів, надання медичних послуг, харчування в дитячих садках та інше. Тому, вважаю, нам є над чим працювати і ця робота повинна бути спільна наша із Вами. Розраховую на Вашу співпрацю в питанні своєчасного та повного нарахування і перерахування ПДФО до бюджетів різних рівнів і пропоную цю роботу провести без залучення перевіряючих органів (фіскальна служба, органи Держпраці, прокуратура та інших).

Свої доповнення та аналітичну довідку по  питанню  наповнення  бюджету району додав Сергій  Бондаренко – перший заступник  голови райдержадміністрації. Проведено аналіз роботи та сплати підприємствами ПДФО по кількості працівників та середньомісячної заробітної плати. Розрахунки за паї фактично по кожному підприємству різняться, тим самим відбувається різне навантаження на 1 га ріллі. Як наслідок, з’ясовано різні факти порушень недонадходжень відрахування до бюджету району. Легалізація зайнятості населення, як показав аналіз обстеження в більшій кількості малих фермерських господарств одноосібників та в деяких фермерських господарствах, відбувається використання осіб без оформлення трудових відносин, тобто виплата заробітної платні у конверті. Також Сергій Бондаренко довів до відома  присутнім щодо можливості  залучення  додаткової техніки  сільгосппідприємств в  межах  договірних  відносин з управлінням промисловості облдержадміністрації,   на зимове   утримання  автомобільних  доріг щодо снігоочисних робіт.

По закінченню наради, очільник району, Володимир Вікторович зауважив, що потрібно створити комфортні умови по кожному соціальному об’єкту. Надавати  вчасно інформацію, яку запитують структурні підрозділи райдержадміністрації, плідно працювати з програмами та проектами для розвитку нашого району. А також, подякував селищному, сільським головам та  сільгосптоваровиробникам за співпрацю і розуміння у вирішенні ряду важливих й актуальних питань у соціальній сфері району.

Всі новини →