Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Геннадій Ніколенко: «Ми привчаємо наших людей до того, що краще витратити декілька тисяч гривень на попередження надзвичайної ситуації, ніж сотні тисяч на ліквідацію її наслідків»

16/09/2013

Цього року рятувальники Миколаївщини зберегли життя 344 громадян. Багато це чи мало можна судити по різному, але одне можна сказати точно, що за роки свого існування «101» стала справжньою «народною»a службою і до рятувальників звертаються абсолютно в різних ситуаціях: будь-то пожежа, або паводки чи яка-небудь аварія або ж знайдення пожежонебезпечних речовин зажди першими на допомогу поспішають рятувальники, які щодня ризикують своїм життям заради безпеки інших людей.

Про це 16 вересня, напередодні Дня рятівника, під час урочистого відзначення свята відмітив начальник Головного управління Державної Служби з надзвичайних ситуацій в Миколаївській області Максим Грицаєнко.

Привітати рятувальників з професійним святом завітали почесні гості в особі першого заступника голови ОДА Геннадія Ніколенка, першого заступника голови облради Володимира Пащенка та в.о. Миколаївського міського голови Володимира Коренюгіна.

Вітаючи МНСників з Днем рятівника Геннадій Ніколенко відмітив, що недаремно дивіз  Служби порятунку  звучить як «Запобігти. Врятувати. Допомогти», тому що кожне із цих 3-х слів несе у собі великий сенс, бо першочергова робота рятувальних служб – це попередження надзвичайної ситуації.

«Ми поступово вже привчаємо людей до того, що краще витратити декілька тисяч гривень на попередження надзвичайної ситуації, ніж сотні тисяч на ліквідацію її наслідків… Кожного дня усі Ви ризикуєте власним життям заради добробуту наших громадян, заради до того, щоб жителі нашої області відчували себе більш комфортно, умови їх життя були якісними та безпечними, про що наголошує Президент України Віктор Янукович», - відмітив у своєму вітальному слові перший заступник голови ОДА.

Крім того, він побажав усім рятувальникам міцного здоров᾿я, гідної зарплати та витримки і терпіння їхнім сім᾿ям. По завершенню виступу Геннадій Ніколенко нагородив почесними грамодами облдержадміністрації кращих співробітників Служби. Він також підкреслив, що під час найближчого засідання сесії обласної ради, де    перерозподілятимуться залишки бюджетних коштів, буде порушено питання щодо виділення грошей  на придбання додаткової рятувальної техніки, що є дуже необхідною для наших рятувальних бригад.

Вітаючи МНСників з професійним днем Володимир Пащенко в свою чергу  наголосив, що у порівнянні з іншими регіонами на Миколаївщині працює одна з найбільш ефективних та злагоджених команд. Він також вручив почесні грамоти кращим співробітникам Служби та побажав усіх успіхів та кар᾿єрного росту.

У своєму вітальному слові Володимир Коренюгін від імені усіх жителів міста із словами вдячності звернувся до тих рятівників, які допомагають миколаївцям вирішувати їх проблеми та стають надійною опорою у надзвичайних ситуаціях, тоді, коли вже не має на кого покластися.

Цього дня на адресу співробітників Служби надійшло відеопривітання від голови ДС НС України Михайла Болоцьких, який висловив щире сподівання на те, що 75-тисячний колектив рятувальників України стали та ще більше стануть тією частиною суспільства, на яку громадяни покладатимуться та підтримку яких отримуватимуть.

Під час урочистого концерту присутніх у залі вітали кращі артисти та співробітники Служби порятунку, крім того, було підведено підсумки щорічного конкурсу «Герой рятівник року» і Максим Грицаєнко в урочистій атмосфері привітав переможців та вручив їм цінні подарунки.

Всі новини →