Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Геннадій Ніколенко: «Наші громадяни, незалежно від місця проживання, повинні відчувати високу якість умов життя»

18/09/2013

 Через те, що фірма-забудовник знаходиться у стадії банкрутства та до кінця не представила усі необхідні документи жителі придбаних квартир не можуть отримати якісні послуги газо- та світлопостачання.

Про це 18 вересня під час проведення наради з питань введення в експлуатацію та передачі на баланс багатоквартирного 9-поверхового будинку у м. Первомайськ  зауважив Геннадій Ніколенко.

Як зазначив перший заступник голови ОДА, компанія  «Сюїта-2006» звернулося до Первомайського міськвиконкому із проханням, щоб КП «Затишок» взяло на баланс побудоване ними житло. Місцевою владою створена спеціальна комісія, що виявила ряд порушень будівельних норм і тому комунальне підприємство не буде приймати будинок на баланс до того часу, поки не будуть усунені ці порушення.

На сьогодні забудовнику вдалося реалізувати 38 квартир – це в основному міністерство оборони, а все інше житло та офісний поверх є нереалізованими. Сьогодні «Сюїта-2006» знаходиться в стадії банкротства, фактично жителі придбаних квартир отримують тільки централізоване водопостачання, в питаннях подачі газу, електроенергії та тепла є деякі проблеми, які насправді за сприяння фірми-забудовника можна досить швидко вирішити. Зокрема, ПАТ «Миколаївгаз» та ПАТ «Миколаївобленерго» готові подавати газ та електроенергію жителям цього будинку та укласти договір із кожним окремим абонентом, але для цього забудовник повинен надати до цих установ  ще ряд документів.

«Наше головне завдання – це те, що власники придбаних квартир повинні проживати у комфортних умовах. Головна задача, яку перед органами місцевої влади  ставить Президент України полягає в тому, що наші громадяни, незалежно від місця проживання, повинні відчувати високу якість умов життя. Частина цього будинку пройшла акредитацію по програмі «доступне житло», тому наявність комунікацій та їх функціонування для жителів м. Первомайськ є дуже важливими», - відмітив у своєму коментарі Г. Ніколенко.

Він також надав ряд доручень керівникам відповідним структурним підрозділам та представникам Первомайського міськвиконкому, що були запрошені до участі у нараді, зокрема, до 1 жовтня вирішити усі проблемні питання з подачею енергоносіїв та визначитися із подальшою долею тих квартир, які на сьогодні є нереалізованими.

Слід відмітити, що  компанія «Сюїта-2006» на робочу нараду до облдержадміністрації не направила жодного свого представника, хоча під час цього засідання ряд проблемних питань з подачею носіїв енергії вже могли бути повністю або частково вирішені.

Всі новини →