Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Наталя Іванцова відвідала Миколаївську обласну дитячу лікарню

16/09/2013

В рамках робочої поїздки заступник голови Миколаївської ОДА Наталя Іванцова разом з начальником управління охорони здоров’я Миколаївської ОДА Світланою Хотіною відвідала Миколаївську обласну дитячу лікарню.

Мета поїздки – перевірка якості надання медичних послуг населенню області, загального рівня матеріально-технічного забезпечення, підготовки медичних закладів до опалювального сезону.

В ході зустрічі з медиками закладу Н.Іванцова наголосила на важливості реалізації завдання Президента України щодо забезпечення якісних умов життя населення незалежно від місця проживання, зокрема якості та оперативності надання медичних послуг в медичних закладах області. Вона зазначила: «Однією з головних  задач медичного реформування є ефективний розподіл коштів на заходи, які не можуть чекати». Так, минулого року з державного бюджету виділена субвенція у розмірі 5 млн. 170 тис. гривень для закупівлі рентгенапарату (2,5 млн. гривень) та додаткового обладнання для відділення реанімації новонароджених (2 млн 670 тис. гривень). До числа додаткового обладнання входять: 5 апаратів штучної вентиляції легень, 8 компресорів, 5 моніторів пацієнта, 6 шприцевих дозаторів, 2 інкубатори, 5 аспіраторів.

Миколаївська обласна дитяча лікарня є багатопрофільним лікувальним закладом, що розрахований на 510 стаціонарних та 190 хірургічних ліжок. На базі лікарні функціонує 12 стаціонарних відділень: приймально-діагностичне, ортопедо-травмотологічне, педіатрічне для новонароджених та недоношених дітей, алерго-пульмонологічне, хірургічне, онкогематологічне, кардіо-нефрологічне, неврологічне, гастроендокринологічне, імуно-інфекційне, інфекційне для дітей до 1 року життя, отоларингологічне. Крім цього, в лікарні існує 2 відділення реанімації: реанімація  новонароджених на 12 ліжок та реанімація для дітей старшого віку на 6 ліжок.

Щорічно у відділеннях лікарні надається консультативна допомога біля 16 тис. хворим дітям Миколаївської області. Проводиться більше 5 тис. хірургічних втручань. За 8 місяців поточного року проліковано біля 10,5 тис. дітей.

Головний лікар Дмитро Гоцуляк відмітив, що наразі забезпечення ліками маленьких пацієнтів в закладі складає 100%.

Завідуючий відділенням реанімації новонароджених Сергій Фомін додав, що кількість хворих дітей дійсно чимала. Проте персонал відділення мужньо бореться за життя кожної дитини. Сергій Фомін вважає, що постійного контролю потребують районні лікарняні заклади, де народжуються та стоять на обліку діти, майбутні матері. Адже через рівень базової підготовки районних та сільських лікарень залежить необхідність реанімації, зокрема дитячої.   

До речі, у випадках, коли треба реанімувати дитину, що мешкає в районі, на місце за викликом з Миколаївської обласної дитячої лікарні терміново виїжджає реанімаційна бригада, яка працює з найсучаснішим медичним обладнанням та препаратами.

Медперсонал в реанімаційному відділенні співчутливий до батьківського болю. Лікарі та медсестри тут щодня завзято борються за кожну можливість допомогти малечі.  

Влада та просто небайдужі люди об’єднують зусилля, щоб маленькі пацієнти та їх батьки відчували себе добре, наскільки це можливо, у стінах цього лікарняного закладу. Відділення оснащені найкращим медичним обладнанням, забезпечені персоналом.

Минулого року лікарня отримала обладнання на 592 тис. гривень у вигляді благодійної допомоги, а в поточному році заклад отримав медичне та технологічне обладнання на 323 тис. гривень благодійним коштом.

Завершено капітальний ремонт відділення реанімації новонароджених кошторисною вартістю 1 млн. 610 тис. гривень, реконструкції та поліпшення умов у лікарні триватимуть і надалі.

 Переглянути відео

Всі новини →