Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Соціальне партнерство влади та бізнесу – дієвий механізм вирішення соціальних проблем населення області

30/09/2013

30 вересня голова облдержадміністрації Микола Круглов взяв участь в урочистій церемонії передачі медичного обладнання Жовтневій центральній районній лікарні та оглянув кабінети кардіологічного відділення ЦРБ.
 
Ось уже протягом трьох років в Миколаївській області ефективно працює система соціального партнерства влади і бізнесу. І щороку до неї приєднуються все більше підприємств, фермерських господарств, представників бізнесових структур. Кошти надходять до спеціального фонду, за їх рахунок вирішуються соціальні потреби громад, а інформація про використання систематично оприлюднюється.
 
Прикладом дієвого механізму соціального партнерства наразі є відновлення та реконструкція сільських дошкільних навчальних закладів. Це відмітив голова облдержадміністрації Микола Круглов. Таку ініціативу підтримує Президент України Віктор Янукович, це є європейською практикою взаємодії влади та бізнесу задля підвищення якості надання медичних послуг, зокрема, найбільш уразливим верствам населення (пенсіонерам, інвалідам та ветеранам) та загалом підвищення рівня життя населення .
 
Одним з найбільш соціально-відповідальних підприємств в області визнано «Миколаївський глиноземний завод», де навіть створено окремий структурний підрозділ для відповідної роботи. Ось і сьогодні генеральний директор МГЗ підкреслив, що підприємство й надалі братиме участь у підтримці соціальної сфери та важливих для громади проектів. Дмитро Мирний вручив головному лікарю Жовтневої ЦРБ сертифікати на сучасне обладнання для кардіологічного відділення: дефібрилятор-монітор, призначений для швидкої діагностики порушень серцевого ритму, уточнення локалізації інфаркту міокарда, і, за потреби, здійснення дефібриляції при зупинці серця; реограф, що  дасть можливість ефективно обстежити судини головного мозку тощо; електрокардіографи.  
 
До корисної справи долучився і керівник фермерського господарства «Колос», що у Жовтневому районі, – він придбав сучасний датчик для апарату ультразвукової діагностики.
 
Микола Круглов висловив вдячність керівникам підприємств, з якими підписано угоди про соціальне партнерство, за те, що всі домовленості виконуються. «Кожен з нас робить те, що потрібно людям», - наголосив очільник області. 
 
Також голова облдержадміністрації, який є депутатом обласної ради від Корабельного району,  висунув пропозицію використати його депутатські кошти для поповнення матеріально-технічної бази закладу. 
 
Юрій Богатий, головний лікар ЦРБ,  переконаний, що нове обладнання дозволить надавати ще більш якісну та ефективну допомогу мешканцям Корабельного району міста Миколаєва і Жовтневого району області, а це – більше 110 тисяч осіб.
 
Переглянути відео

Всі новини →