Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Експерти пропонують обговорити, як громади можуть співпрацювати у сфері адмінпослуг

26/12/2018

 

Використання механізму співробітництва територіальних громад (ММС) дозволяє значно розширювати точки доступу до адмінпослуг, покращувати їх якість, заощаджувати публічні ресурси.

Реєстр договорів про співробітництво територіальних громад, розміщений на веб-сайті Мінрегіону, станом на 21.11.2018 р. містить інформацію про 276 договорів.

Загальна кількість договорів у сфері адміністративних послуг (де про це можливо зробити висновок з предмету співробітництва) – 53 договори. З них 6 договорів укладені Краснопільською селищною радою ОТГ Сумської області, 28 договорів - Могилів-Подільською міською радою Вінницької області. Враховуючи, що тут предмет співпраці є однаковим, то наразі маємо 21 ініціативу щодо ММС у сфері адмінпослуг.

Важливо, що абсолютна більшість договорів укладені з такою формою співробітництва, як реалізація спільного проекту, 1 – у формі делегування завдань, 3 – про спільне фінансування (утримання) установ, організацій комунальної форми власності – ЦНАП.

Абсолютна більшість договорів укладена громадами, які беруть або брали участь у Програмі «U-LEAD з Європою», напрямок покращення якості адміністративнихпослуг.

Враховуючи проблеми і виклики, з якими стикаються громади при використанні ММС у сфері адмінпослуг, експертами Програми пропонується для обговорення документ з описом можливостей та викликів з даної проблематики: https://goo.gl/5L6TUu

Експерти Програми запрошують зацікавлені органи державної влади, органи місцевого самоврядування, асоціації ОМС та інших фахівців взяти участь у обговоренні цього документа та його спільному доопрацюванні.

Пропозиції, коментарі, зауваження приймаються на адресу mariia.tyshchenko@ulead.org.ua до 22 січня 2019 року.

Всі новини →