Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

М.Круглов: Виховання дітей починається із дитячого садка, тому першим завданням, яке ставить Президент України в соціальних ініціативах - охопити дошкільною освітою кожну дитину

23/09/2013

В ефірі обласного телеканалу "Миколаїв" голова облдержадміністрації М.Круглов прокоментував питання щодо реалізації в області соціальних ініціатив Президента України, спрямованих на  забезпечення доступу кожної дитини до дошкільної освіти.

Як зазначив М.Круглов, виховання дітей починається із дитячого садка, тому це і є першим завданням, яке ставить Президент України в своїх соціальних ініціативах - охопити дошкільною освітою кожну дитину віком від 1 до 6 років, особливо дітей, які збираються йти в школу. Вони повинні отримати попередньо початкову освіту ще в дитячому садочку.

Важливість реалізації цих ключових завдань Президента України розуміють не тільки органи влади, а й трудові колективи, керівники, власники підприємств та організацій області. Для  будівництва, реконструкції, ремонту дитячих садків залучаються не тільки бюджетні ресурси, а й кошти соціальних партнерів.

Голова облдержадміністрації М.Круглов висловив подяку керівникам господарств, особливо в сільській місцевості, які вкладають зароблені гроші своїх підприємств, у відновлення дитячих садків. Значна робота проведена у Первомайському, Вознесенському, Братському та  Єланецькому районах. В районах області відновлюються дитячі садки, які не працювали по 10-15 років. В деяких сільських дошкільних закладах умови, створенні для дітей, не гірші від миколаївських міських дитячих садочків. Вкладаються значні кошти і облаштовані садочки практично мають  європейський рівень.

В 90-х роках був такий час, коли руйнували і перепрофілювали дитячі садочки. Зупиняли роботу підприємства та організації, не було фінансування, і тоді практично всі дитячі садки не могли працювати в силу того, що не було грошового обігу в країні. Цей процес дуже тісно пов’язаний із ситуацією в країні та з її економікою. Жінки залишалися без роботи і діти залишалися з ними вдома, в школах та дитячих садках практично не було організовано харчування. Багато підприємств було приватизовано, а разом із ними було приватизовано і продано дитячі садки.

На сьогодні ситуація кардинально змінилася. Батьки отримали роботу, мами хочуть йти працювати, молоді повноцінні сім’ї народжують дітей, їх потрібно відправляти в дитячі садочки для того, щоб вони отримали відповідне виховання. Є тенденція до покращення демографічної ситуації, зі сторони держави це стимулюється та фінансується.

«Усі ми розуміємо, що життя зупинити не можливо. Народжуються діти, яким треба створювати умови кращі, ніж ті, в яких жили їх батьки», - підкреслив голова Миколаївської ОДА М.Круглов. 

Всі новини →