Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

У спеціалізованому дитсадку міста Первомайська відкрито комп’ютерний клас

26/09/2013

25 вересня за участю заступника голови облдержадміністрації Н.Іванцової у дошкільному закладі яслах-садку комбінованого типу №5 «Золота рибка»  урочисто відкрито комп’ютерний клас.

 Н.Іванцова зазначила, що реалізуючі соціальні ініціатив Президента України щодо забезпечення якісної дошкільної освіти, на Миколаївщині значна увага приділяється модернізації виховного та навчального процесу в дитсадках, створення необхідних умов для всебічного розвитку дошкільнят.

 Відповідні заходи активно відбуваються у місті Первомайську. Найбільший у своєму мікрорайоні ясла-садок комбінованого типу «Золота рибка» є спеціалізованим. Наразі із 190 вихованців 90 мають вади зору. Двічі на рік діти проходять обстеження лікарем офтальмологом, на підставі цих обстежень робляться призначення та проводиться лікування на апаратах, використовуються зорові вправи за Афетісовим, пальмінг. Крім того, відповідна профілактична та попереджувальна робота проводиться вихователями  та вчителями – дефектологами, логопедом, психологом.

 За результатами минулого року із 24 випускників закладу покращення в зорових діагнозах були зафіксовані у 5 дітей, у інших призупинено зниження зору. 12 дітей, які вже досягли шкільного віку і до сьогодні систематично отримують лікування у закладі.

 Як відзначила завідувач дитсадка Людмила Маслова використання комп’ютерних корекційних програм сприяє корекції вад зору, підвищує здатність дитини орієнтуватися у просторі, вчить співвідносити слово з діями.

Всі новини →