Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

На Миколаївщині приділяється велика увага підвищенню соціального захисту та рівня життя найбільш уразливих верств населення

01/10/2013

1 жовтня 2013 року, з нагоди  Міжнародного дня людей похилого віку та Дня ветеранів у Миколаївському пансіонаті для ветеранів війни та праці геріатричного профілю  відбулася урочиста зустріч заступника голови Миколаївської  облдержадміністрації  Іванцової Н.Б. та директора департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Сивопляс О.В. з підопічними пансіонату. 
 
Під час зустрічі гості привітали мешканців пансіонату  з Міжнародним днем людей похилого віку і Днем ветерана та вручили подарунки.
 
Як зазначила Іванцова Н.Б.: «Цей день надає можливість привернути увагу молодого покоління до людей поважного віку. Влада й надалі буде проводити послідовну політику щодо підвищення стандартів життя представників старшого покоління, а реалізація соціальних ініціатив Президента України та соціально орієнтованих програм дає змогу покращити добробут людей похилого віку, забезпечити належну увагу до них у суспільстві».
 
Сивопляс О.В. повідомила, що протягом 8 місяців п.р. на утримання пансіонату витрачено 3801,2 тис грн. бюджетних коштів. Низку заходів вдається здійснити за рахунок залучення до співпраці соціально зорієнтованого бізнесу. Так, протягом поточного року пансіонатом  отримано благодійної допомоги на суму 24,9 тис грн. 
 
Учасники заходу ознайомилися з умовами проживання, якістю соціальних та реабілітаційних послуг, які надаються у пансіонаті.  Також для мешканців установи волонтерами музичної школи було організовано святковий концерт.
Довідково: 
 
Миколаївський геріатричний пансіонат розрахований на 151 ліжко-місце, на цей час в пансіонаті проживає 138 підопічних, з них – 35 ветеранів війни,16- ветеранів праці, 11 осіб мають статус – діти війни.
 
Пансіонат є обласною комунальною власністю та утримується за рахунок коштів обласного бюджету.
 
У двох житлових корпусах пансіонату створено належні умови для проживання підопічних: проведено ремонтні роботи, придбано нове технологічне, пральне та медичне обладнання, меблі, оновлено асортимент одягу та взуття.
 
Харчування у пансіонаті чотирьохразове. Натуральні норми харчування виконуються на 100%. Діє система дієтичного харчування для підопічних з хронічними хворобами, а також при їх загостренні. 
 
Мешканці пансіонату отримують цілодобове медичне обслуговування,  консультативну допомогу на базі закріплених лікувальних закладів охорони здоров’я, вони забезпечуються протезно-ортопедичними виробами, зубним протезуванням, спеціальними засобами пересування, окулярами, життєво-необхідними ліками.
 
Змістовно організовано дозвілля для підопічних. Постійно діють гуртки за інтересами: вокальний, вишивання, в’язання, малювання, інтелектуалів-кросвордистів, шахово-шашковий клуб та створено кімнату духовності. Підопічні щороку  приймають участь у виставці робіт осіб з обмеженими можливостями. 
 
Переглянути відео

Всі новини →