Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Формування Плану перспективного розвитку Софіївської громади на 2019-2021 роки

16/01/2019

 

Сьогодні, 16 січня 2019 року, у рамках формування Перспективного плану розвитку Первомайщини на 2019-2021 роки, проведена  зустріч  голови Первомайської районної державної адміністрації Володимира Вовка з депутатським корпусом Софіївською сільської ради, членами виконкому, керівниками об’єктів соціальної сфери, громадськістю села.

Надія  Телятник, голова Софіївської сільської ради акцентувала увагу, що Президент України Петро Порошенко у ході VII засідання Ради регіонального розвитку, яке відбулося 12 листопада 2018 року, доручив представникам регіональної влади розробити Плани перспективного розвитку територій на 2019-2021 роки. Президент зазначив, що кожна територія повинна визначити свої переваги і пріоритети, на основі яких на дорожніх картах і з’являться першочергові об’єкти, які будуть маркерами розвитку. Голова сільської ради прозвітувала перед громадою аналіз розвитку території. Враховуючи наявні досягнення, можливості та пріоритети презентувала проект Плану перспективного розвитку Софіївської сільської ради на 2019 – 2021 роки.

«Децентралізація – це передача повноважень на місцях. Завдяки реформам ми маємо відповідні бюджети на місцях, що дає можливість реалізувати важливі соціальні проекти. Всі програми Президента направлені на підняття соціального рівня сільської місцевості. Сьогодні всі сили і можливості направлені для вирішення питань розвитку ваших громад. Рада регіонального розвитку дає розуміння того, що скоро буде, а це –  відповідальність та вирішення по факту того чи іншого питання» – наголосив  очільник району  Володимир Вовк.

Сергій Бондаренко, перший заступник голови райдержадміністрації зазначив що відповідно до встановлення плати податку за землю у розмірі 1%  дало змогу значно збільшити доходи сільських рад. За десять місяців поточного року приріст надходжень до районного бюджету став значно більше. Надав роз’яснення щодо реалізації проектів за рахунок державних програм та наголосив, що в 2018 році район впровадив на реформи 16 млн. грн., які надійшли від реалізації соціальних проектів сільськими радами.

Громадою було визначено проекти економічного напрямку, які планується реалізувати у 2019-2021 роках, відповідно до визначених пріоритетів розвитку Софіївської сільської ради.

Всі новини →