Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

На Миколаївщині вирішують проблеми людей старшого віку

05/10/2013

Заступник голови облдержадміністрації Наталя Іванцова та директор департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Ольга Сивопляс відвідали Олександрівське стаціонарне відділення для постійного або тимчасового проживання територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Вознесенського району.

Наталя Іванцова наголосила: "Реалізуючі соціальні ініціативи Президента України  на Миколаївщині створено систему комплексного підходу до вирішення питань соціального захисту людей похилого віку та ветеранів. Це особливо важливо для вирішення проблем людей старшого віку, покращення якості їх життя".

Ольга Сивопляс розповіла, що Олександрівське стаціонарне відділення для постійного або тимчасового проживання територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Вознесенського району розраховане на 16 ліжко-місць. Наразі  у стаціонарі проживає 15 осіб.

Відділення, яке почало діяти за профілем у пристосованому приміщенні, відтепер має автономні системи опалення та каналізації, централізоване водопостачання.

Гості мали змогу поспілкуватися з підопічними закладу, та переконатися в тому, що люди забезпечені тут необхіднім, що умови проживання та надання послуг мешканцям відділення з боку персоналу здійснюється вправно та якісно.

Керівництво відділення опікується створенням гідних умов для відпочинку своїх підопічних. Результатом її здійснення стало придбання кондиціонеру, телевізора, радіо-приймача. Окрім цього, на спеціально облаштованому подвір’ї встановлено альтанку, де підопічні відтепер матимуть змогу відпочити на свіжому повітрі.

У закладі особливу увагу приділяють здоров’ю тих, хто волею долі опинився під його дахом. Щороку підопічні проходять поглиблений медичний огляд за участю спеціалістів-лікарів та проходять вакцинацію. Що стосується харчування, то треба відзначити, що його норми виконуються в стаціонарному відділенні на 100%. Здійснюється вітамінізація блюд. Ведеться строгий контроль якості продуктів харчування. 

Всі новини →