Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Заступник голови облдержадміністрації Н.Іванцова відвідала відділення для постійного або тимчасового проживання «Ветеран» в Кривоозерському районі

05/10/2013

Заступник голови облдержадміністрації Наталя Іванцова та директор департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Ольга Сивопляс відвідали відділення для постійного або тимчасового проживання «Ветеран» територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Кривоозерського району.

Як зазначила Наталя Іванцова: «Реалізація соціальних ініціатив Президента України та програм дала змогу покращити надання соціальних послуг уразливим верствам населення, підвищити пенсії людям похилого віку, інвалідам війни та учасникам бойових дій, грошові допомоги ветеранам війни та жертвам нацистських переслідувань, страхові виплати потерпілим на виробництві. Також удосконалено порядок отримання житлових субсидій та забезпечення санаторно-курортним лікуванням наших заслужених громадян".

Ольга Сивопляс зауважила на тому, що на цей час для осіб похилого віку, в тому числі ветеранів війни, створено систему комплексного підходу до вирішення питань соціального захисту, яка надає ряд безкоштовних послуг через відповідну мережу соціальних установ, відпрацьовано практику діяльності підрозділів надання достатнього мінімуму послуг, яка забезпечує отримання  громадянами більше 40 видів соціальних послуг.

Щороку, з метою виявлення громадян, потребуючих різних видів соціальної допомоги, проводяться обстеження умов проживання одиноких громадян похилого віку, інвалідів, ветеранів війни. За результатами проведених обстежень організовується робота по забезпеченню виявлених потреб.

 В Миколаївському та Вознесенському районах діють 2  пансіоната геріатричного профілю, які розраховані на 311 ліжко-місць. Наразі ці заклади опікуються 294 особами, серед яких, до речі, 53 ветерана війни  та 34 ветерана праці.

В поточному році  на функціонування цих закладів з обласного бюджету виділено  11 млн.580 тис. грн.

В Кривоозерському районі діє відділення для постійного або тимчасового проживання «Ветеран» територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Кривоозерщини, яке розраховане на 40 ліжко - місць. Наразі в ньому проживає 26 підопічних, з них - 4 особи з обмеженими фізичними можливостями, 9 ветеранів війни. З початку року у відділенні перебувало 39 осіб.

У відділенні створені комфортні умов для підопічних, облаштовано 12 житлових кімнат. Наявні також 2 хоспісних кімнати для людей, чиї важкі хвороби, на жаль, подолати вже неможливо.

Стаціонарне відділення «Ветеран» -  сучасний заклад. Підопічні одержують  необхідні  соціальні послуги  та забезпечуються житлом,  одягом,  взуттям,  постільною білизною, раціональним чотириразовим харчуванням, медичним та комунально-побутовим обслуговуванням.

Відвідавши стаціонарне відділення «Ветеран», Наталя Іванцова особливо відмітила традицію підтримки земляків, яка тут існує. Полягає вона в тому, що підопічних відвідують сільські голови, жителі їх рідних сіл, районні та обласні  депутати, представники влади.  Вони діляться новинами про громади, в яких  колись жили та працювали мешканці стаціонару, дарують їм подарунки.

Під час відвідування закладу, робоча група перевірила рівень його підготовки до роботи в осінньо-зимовий період 2013 року. У позитивному результаті гості переконалися, коли дізналися, що у відділенні проведено косметичний ремонт в двох туалетних та  ванній кімнатах,  їдальні  та ізоляторі. На прилеглій до стаціонару території  облаштовано новий ганок та встановлено огорожу та ворота.

З метою надання комфортних умов щодо активного дозвілля, для підопічних облаштовано додаткові місця відпочинку -  встановлені альтанка,  спортивний майданчик. 

Переглянути відео

Всі новини →