Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

«Миколаївщина розпочала новий опалювальний сезон оперативно та злагоджено», - Геннадій Ніколенко на прес-конференції з питань підготовки до зими

07/10/2013

Протягом 5 діб в Миколаївській області проходив запуск опалювальних систем і станом на початок дня 7 жовтня соціальна сфера області 100% розпочала опалювальний сезон, а до кінця дня усі централізовані котельні та теплогенеруючі підприємства Миколаївщини будуть повністю запущені. 
 
Про це 7 жовтня під час прес-конференції з питань початку нового опалювального сезону зазначив Геннадій Ніколенко.
 
Він поінформував журналістів про те, що станом на початок жовтня наша область має більш ніж 100% розрахунків за спожитий природний газ, це є одним із кращих показників в Україні. На сьогодні Миколаївщина має ліміт 22 млн. куб. м. природного газу, що за розрахунками спеціалістів є достатньою кількістю палива для сталого проходження нами опалювального сезону.
 
За словами першого заступника голови ОДА,  з 30 вересня у нашій області почалося різке зниження температури, а 1 жовтня середньодобова температура була вже + 8 С. Саме тому на обласному рівні, не зважаючи на те, що в середині вересня прийнято розпорядження голови ОДА про початок опалювального сезону із 15 жовтня, в якому було також зазначено, що у разі різкого зниження температури опалення може бути запущено і раніше, було прийнято рішення з 2 жовтня почати запуск тепла в закладах соціальної сфери, тобто дитячих садках, школах, лікарнях тощо.
 
«Станом на ранок 7 жовтня в нас вже повністю запущено  такі великі теплогенеруючі підприємства як ОКП «Миколаївтеплокомуненерго» та ПАТ «Миколаївська ТЕЦ». На сьогодні ми відчуваємо складність лише з деякими відомчими будинками та рядом ОСББ, що на своїх зборах прийняли рішення почати опалювальний сезон пізніше, тобто з 15 жовтня… На мою думку, це не ті питання на яких потрібно економити, адже, від тепла у наших домівках залежить і здоров’я людей», - прокоментував ситуацію Г. Ніколенко.
 
Окрім першого заступника голови ОДА у прес-конференції брали участь начальник управління водопровідно-каналізаційного господарства Мінрегіону Сергій Дзезик та в.о. Миколаївського міського голови Юрі Гранатуров, які розповіли представникам ЗМІ про початок опалювального сезону в Україні та м. Миколаєві відповідно.
 
Як зазначив у своєму виступі Сергій Дзезик, на виконання ряду доручень Президента України, прем’єр-міністра О. Вілкула та міністра Г. Темника при Мінрегіоні створено міжвідомчу робочу групу по підготовці до опалювального сезону і за розподілом повноважень до його компетенції відноситься Миколаївська та Херсонська області.
 
Відповідаючи на запитання одного із місцевих журналістів про те, де краще підготувалися до зими на Миколаївщині чи Херсонщині представник із міністерства зазначив, що наша область в питаннях підготовки та початку опалювального сезону спрацювала більш злагоджено та оперативно та  буквально менш ніж за 5 діб змогла практично 100% розпочати осінньо-зимовий опалювальний період.
 
За інформацією начальника управління водопровідно-каналізаційного господарства Мінрегіону, станом на 1 жовтня Україна була повністю готова до опалювального сезону. Зокрема, підготовлено 4 тис. дитсадків, 7 тис. лікарень, 205 тис. житлових будинків, 22,5 тис. котелень тощо. Сергій Дзезик запевнив, що опалювальний сезон вже розпочався в усіх регіонах України.
 
Розповідаючи про підготовку обласного центру до зими Юрій Гранатуров в свою чергу відмітив, що було прийнято розпорядження міського голови про те, що  в м. Миколаєві опалювальний сезону почнеться із 4 жовтня. На його пам’яті у Миколаївській області вперше так рано почався пуск тепла.
 
За його даними, на сьогодні в м. Миколаєві опалення запущено у 49 закладах охорони здоров’я,  64 закладах культури та 157 освітніх закладах, що складає 100% від загальної кількості об’єктів соціальної сфери. Запуск тепла в житлових будинках становить вже близько 80%, але є деякі проблеми та скарги громадян по тому, що в декількох будинках, де запустили тепло є квартири в яких ще досі холодно. По усім цим скаргам та окремим випадкам працюють спеціалісти і більшість із тих звернень, що надійшли в оперативну службу 55-88, вже розглянуті та усунені.
 
Підсумовуючи сказане під час прес-конференції Геннадій Ніколенко відмітив, що обласна влада, як то кажуть, почала готувати «сани влітку» і з весни розпочала підготовку до нового опалювального сезону для того, щоб він розпочався вчасно і без екстрених ситуацій. 
 
«Головне тепер, щоб цей опалювальний сезон пройшов стало та стабільно – саме таке завдання ставить перед собою обласна влада», - відмітив перший заступник голови ОДА.
 
Переглянути відео

Всі новини →