Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Проведено нараду з селищним, сільськими головами щодо вирішення актуальних питань району

27/02/2019

27 лютого 2019 року у Первомайській райдержадміністрації відбулась нарада з селищним та сільськими головами.

Перший заступник голови Первомайської районної державної адміністрації Сергій Бондаренко доповів про надання ОСББ можливостей для участі в реалізації заходів енергозбереження в проектах ЄС/ПРООН та акцентував увагу на необхідності посилити  інформаційну роботу з власниками житла у багатоквартирних будинках населених пунктів району.

З інформацією про роботу районної робочої групи з інвентаризації гідротехнічних споруд з метою набуття права власності на безхазяйні ГТС; про правові засади використання полезахисних смуг і горіхових насаджень та про виплату дотацій фізичним особам за утримання молодняка великої рогатої худоби у 2019 році ознайомила начальник управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Ірина Чмирьова.

Крім цього, учасники наради  активно обговорили перспективи співпраці спілки бджолярів м. Первомайськ та Первомайського району «Бджілка» з селищною та сільськими радами, з метою запобігання випадків отруєння та загибелі бджіл при обробці сільськогосподарських культур.

Особлива увага була зосереджена  на питанні розробки генеральних та детальних планів територій населених пунктів Первомайського району.

«Сьогодні розвиток сприятливого для життя людей середовища залежить від генерального планування населених пунктів. Без оновлення генпланів населених пунктів неможливий подальший розвиток територій, адже затверджений генеральний план є основою для розроблення плану зонування території, детального плану, програми соціально-економічного розвитку, галузевих схем інженерно-транспортної інфраструктури, документації із землеустрою та проектної документації на будівництво. Крім того, це дозволить реалізувати та залучити кошти на проекти, які були внесені до Перспективного плану розвитку на 2019-2021 роки Первомайського району та затверджені на Раді регіонального розвитку Первомайщини», зазначив перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Бондаренко.

Всі новини →