Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Подальший розвиток Миколаївського залізничного вокзалу

27/03/2019

 

На своїй сторінці у Facebook Олексій Савченко повідомив, що днями відбулась виїзна нарада з міністром інфраструктури України Володимиром Омеляном та мером міста Олександром Сенкевичем  стосовно подальшого розвитку Миколаївського залізничного вокзалу. Це один із проектів, затверджених Президентом України Петро Порошенко на Раді регіонального розвитку Миколаївської області.

Наразі позиція Міністерство інфраструктури України,  Миколаївська обласна державна адміністрація, міської влади та Укрзалізниця - Ukrzaliznytsia є одностайною та обґрунтованою – розробляємо проект концесії залізничного вокзалу у Миколаєві (сьогодні ми вже маємо подібний успішний приклад – це порт «Ольвія»).

Певен – вже наступного року матимемо черговий успішний проект управління державним майном із залученням іноземних або українських інвестицій.

Далі, залежно від висновків експертів вирішуватимемо, що робити з будівлею вокзалу. Але моя особиста думка – з нуля побудувати нову сучасну, зручну для пасажирів будівлю – адже наразі вартість реконструкції нинішнього вокзалу більше ніж удвічі перевищує його балансову вартість (співвідношення 70 млн грн / 30 млн грн).

Крім того, під одним дахом можна буде об’єднати залізничний вокзал і автобусну станцію, що стане додатковою перевагою для інвесторів та, звісно, пасажирів.

Всі новини →