Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

В селі Кумари ввели карантинне обмеження по лейкозу великої рогатої худоби

10/04/2019

 

10 квітня 2019 року під головуванням першого заступника голови райдержадміністрації  Сергія Бондаренка відбулось засідання Надзвичайної протиепізоотичної комісії при Первомайській райдержадміністрації,     на якому розглянули питання про введення карантинних обмежень по лейкозу великої рогатої худоби в селі Кумари.

В ході засідання члени комісії обговорили стан виконання профілактичних заходів та оздоровлення великої рогатої худоби від лейкозу.

В результаті засідання Комісія вирішила:

 1. Інформацію начальника Первомайського міжрайонного управління ГУ ДПСС в Миколаївській обл. Глухого О.Б. з даного питання взяти до відома.

2. Накласти карантинні обмеження по лейкозу  великої рогатої худоби згідно Інструкції з профілактики та оздоровлення великої рогатої худоби від лейкозу.

3. Негайно виділити зі стада серопозитивних  тварин, ізолювати з послідуючим забоєм.

4. У разі, якщо серопозитивні на лейкоз тварини не відділені від загального стада, молоко від усього поголів’я підлягає пастеризації.

5. Провести наступні дослідження серонегативних тварин до отримання двох поспіль негативних результатів (з інтервалом 30-45 днів) серологічного дослідження по стаду.

6. Проводити ретельну дезінфекцію тваринницьких приміщень та обладнання після кожного дослідження тварин та ізоляції вірусоносіїв.

7. Дотримуватись асептики і антисептики при масових обробках тварин

(нумерація, взяття крові, вакцинація, алергічні дослідження, лікування    тощо).

Всі новини →