Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

В Первомайському районі запроваджено загальноукраїнську акцію «За чисте довкілля»

10/04/2019

Традиційно навесні з метою покращення благоустрою населених пунктів, поліпшення стану довкілля, озеленення території району та належної підготовки до Великодніх та травневих свят, щорічно проводиться загальноукраїнська  акція «За чисте довкілля».

Відповідно до Доручення  Первомайської райдержадміністрації від 13.03.2019 року № 307-01.02-14, в рамках загальноукраїнської  акції «За чисте довкілля»,   запроваджено місячник  благоустрою населених пунктів з 15 квітня 2019 року по 15 травня 2019 року.

Протягом акції планується забезпечити здійснення заходів з ліквідації несанкціонованих сміттєзвалищ побутових та інших відходів, прибирання та приведення до належного санітарного стану прибудинкових територій, парків, скверів, дитячих, спортивних та господарських майданчиків, вулиць, доріг, тротуарів, зупинок міського транспорту, а також очищення від сміття кладовищ, меморіальних комплексів та місць почесних поховань, могил загиблих захисників України, загиблих учасників антитерористичної операції (операції Об’єднаних сил), озеленення тощо.

Участь у акції беруть структурні підрозділи райдержадміністрації, органи місцевого самоврядування, підприємства, установи, організації, підприємства, учнівська  молодь.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Виконкомам селищної та сільських рад рекомендовано розробити та затвердити плани-заходів з проведення двомісячника благоустрою населених пунктів, провести роботу з благоустрою в’їздів  та вулиць населених пунктів, упорядкувати території, ліквідувати стихійні  сміттєзвалища,  висадити дерева, кущі, квіти. За участі органів місцевого самоврядування активно залучати жителів селища та  сіл району.

 

 

 

 

 

 

Не чекаючи відповідного терміну, благоустрій населених пунктів Первомайського району  в 2019 році розпочато вже в березні 2019 року  до 75-ї річниці визволення Первомайщини від нацистських загарбників в Україні.

Станом на 01 квітня селищною та сільськими радами району прибрано 12 парків та 15 дитячих і спортивних майданчиків, висаджено 3100 дерев на території 15 сільських рад та Кам’яномостівської сільської ради (ОТГ). Впорядковано17 кладовищ, 3 братських могили, 2 меморіальних комплекси та 16 пам’ятників. Громадою населених пунктів Первомайського району  прибрано 37 зупинок громадського транспорту.

Протягом березня  2019 року в  прибиранні території взяло участь 510 громадян населених пунктів району та 57 держслужбовців Первомайської райдержадміністрації.

Шановні жителі Первомайського району!

Просимо взяти активну участь у санітарному прибиранні вулиць, скверів та парків, прибудинкових територій, під’їздів будинків, долучитися до створення нових зелених насаджень. Тільки разом ми зможемо зробити наш район, привабливим і комфортним для проживання та відпочинку!

 

Всі новини →