Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Спалювання сухої трави, стерні та відходів може призвести до трагедії

11/04/2019

Останніми роками спалювання навесні та восени  сухої трави, рослинних залишків та побутового сміття перетворилося на справжнє екологічне лихо.

Економія коштів на вивезенні  сміття  на сміттєзвалища  та натомість спалювання твердих побутових відходів, сухостою переростає в неконтрольоване горіння і нерідко призводить до важких наслідків, зокрема і з людськими жертвами, забруднюється атмосфера, загострюються  серцево-судинні та астматичні  хвороби  людей, гинуть тварини та  знищується родючість земель, пошкоджуються полезахисні лісові смуги.

З початку року  на території району  виникла 21 пожежа, зокрема, 12 пожеж- у житловому секторі, 7 -на відкритих територіях та 2- загорання автомобілів.  Внаслідок пожеж загинув один чоловік. Загальна  кількість збитків від пожеж складає  близько  875 300 гривень, які вкрай необхідні нашій державі.

Первомайська районна державна адміністрація  наполегливо  просить  усіх мешканців району не випалювати суху траву, рослинні залишки та побутові відходи (сміття).

Давайте спробуємо зберегти  наш район від масових пожеж, в які можуть перерости найменші загорання сухої трави та сміття. Будьте пильними та уважними до себе та оточуючих Вас людей. Не дозволяйте своїм близьким та знайомим проводити спалювання сухої рослинності та сміття. Почнемо формувати свою свідомість та культуру ставлення до навколишнього середовища з себе та запобігати вогняному лиху разом.

Всі новини →