Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

30-річний ювілей Підгороднянської дитячої школи мистецтв

30/05/2019

 29 травня 2019 року Підгороднянська дитяча школа мистецтв відзначила 30-ти річний ювілей.

Творчій родині Підгороднянської ДШМ – 30 років і 25 з них колектив очолює Надія Михайлівна  Бучинська – талановита співачка, викладач з 40 – річним досвідом. Вперше на сцену пані Надія вийшла 50 років тому. Отже, саме вона в цей день відзначала декілька особистих ювілеїв.

З першого дня відкриття школи мистцтв (1989 рік), працює музичний відділ.  Через нього пройшло чимало талановитих музикантів, викладачів і випускників: піаністи, акордеоністи, баяністи, гітаристи, скрипалі, духовики, співаки – всі вони залишили незабутні враження від перебування в ПДШМ та є гордістю селища. Зараз в відділі працює 6 викладачів (Попова О.М., Бурлака К.Е., Бучинська Н.М., Колесніков О.П., Чоловська І.Г., Путілін О.В.), які своїм яскравим прикладом надихають учнів на прагнення до високого мистецтва. Вокальний ансамбль «Первоцвіт» - неодноразовий призер обласних, міських конкурсів.

 Хореографічний відділ протягом 30 років  залишається найчисельнішім. Багато випускників розлетілося по всьому світу, а декілька випускниць уже мають свої танцювальні колективи. Мистецтво класичного, народного, сучасного танців пропагують 3 викладача (Гребенюк Ю.О., Полосьмак А.В., Маліновська Л.В.) та 1 концертмейстер (Путілін О.В.).

Конкурси, концерти, фестивалі – життя у відділі бурлить. Нещодавно хореографічний ансамбль «Перлинка» повернувся з Волині з черговою перемогою.

Родина Підгороднянської ДШМ живе під гаслом «Життя коротке, мистецтво – вічне». В родині є митці, які створюють справжні шедеври. Так, художній відділ, який наразі очолює Смольніков О.В., за роки існування школи  випустив не одне покоління талановитих дизайнерів, художників, архітекторів.

В цьому навчальному році в школі багате, яскраве поповнення.  В дружну творчу родину влилися маленькі позитивчики з Дитячої Академії Розвитку. Маленькі учні, яким від 4 до 7 років, навчаються співати, малювати, танцювати, грати на музичних інструментах. Свої вміння позитивчики показали на сцені. Отже, у школи мистецтв - гарне, талановите майбутнє!

Кожен з учнів вибирає заняття до душі. У творчому колективі діти вчаться виявляти терпіння, взаєморозуміння та повагу. Творчість учнів тим і цінна, що вони самі відкривають для себе щось нове, раніше не знайоме у світі мистецтва, а допомагає їм розвинути талант – тепле відношення, довіра, любов і професійність викладачів.

Для багатьох випускників Підгороднянська школа мистецтв стала дороговказом на все життя.

Святковим звітним концертом «Моя родина - моя Україна» творчі школярі та викладачі порадували всіх пристуніх, серед яких були і  голова Первомайської районної державної адміністрації, селищний голова, колеги з Первомайської ДХШ, Кінецьпільської ДШМ, Підгороднянської ЗОШ.

Викладачі та учні ПДШМ показували свою майстерність на сцені, 7 випускників отримали свідотцтва про позашкільну освіту.

Всі новини →