Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Навчальні збори підрозділів територіальної оборони Миколаївщини

29/08/2019

 Відповідно до плану проведення навчальних зборів резервістів Збройних Сил України у 2019 році 28 серпня 2019 року на території Миколаївської області розпочалися 10-ти денні збори з управлінням та підрозділами окремої бригади територіальної оборони, яку формує Миколаївський обласний військовий комісаріат та районні (міські) військові комісаріати Миколаївської області.

         Так, в Первомайському районі 28 серпня розпочалися навчальні збори з батальйоном територіальної оборони. До навчальних зборів залучено понад 300 військовозобов’язаних, які призначені до підрозділів батальйону територіальної оборони з Первомайського, Врадіївського, Кривоозерського та Арбузинського військових комісаріатів.

До навчань залучені інструктори, що мають бойовий досвід, які на практиці проведуть заняття, що покращать теоретичні та практичні навички резервістів.

Протягом десяти днів залучені на збори військовозобов’язані пройдуть всі етапи військової підготовки, покращать тактичну, спеціальну, вогневу, інженерну та психологічну підготовку з урахуванням сучасної специфіки виконання армійськими підрозділами завдань, а також візьмуть участь у бойовому злагоджені у складі свого підрозділу.

На резервістів також чекають заняття із тактичної медицини, зокрема будуть відпрацьовуватись питання щодо надання першої медичної допомоги в умовах бойових дій. Учасники зборів отримають практичний досвід щодо організації охорони та оборони важливих об’єктів інфраструктури району, підтримання правового режиму воєнного стану, організації патрулювання, вивчать інженерне обладнання позицій та їх маскування.

Військовий комісар Первомайського об’єднаного міського військового комісаріату полковник Анатолій Бичков підкреслив, що до навчальних зборів залучені військовозобов’язані, які мають досвід бойових дій та громадяни, які раніше не проходили службу в бойових підрозділах, проте за станом здоров’я та морально-діловими якостями здатні виконувати поставлені завдання у складі підрозділів територіальної оборони.

В свою чергу командир окремого батальйону територіальної оборони майор Юрій Мільгевський зазначив, що сьогодні також ведеться активна робота щодо укладання контрактів із резервістами.

- «Ми розглядаємо цю категорію військовослужбовців як пріоритетну для укладання з ними контрактів та комплектування ними військових частин Збройних Сил України».

Навчальні збори на Первомайщині триватимуть до 6 вересня поточного року.

Довідково.

Кожному резервісту на час проведення зборів гарантується збереження середньої заробітної плати за основним місцем роботи, державне страхування, якісне харчування та безкоштовне медичне забезпечення а також будуть здійснені фінансові виплати відповідно до чинного законодавства. 

 

Всі новини →