Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Первомайщина відзначила День партизанської слави

23/09/2019

 

22 вересня, Україна відзначає День партизанської слави. З нагоди свята у нашому районі відбулося вшанування пам’яті учасників партизанського руху. Для нашого краю ця подія є особливою, адже підпільно-партизанський рух на Первомайщині був масовим, героїчним.

22 вересня в музеї «Партизанська Іскра» в селі Кримка відбулась зустріч керівництва райдержадміністрації, посадових осіб місцевого самоврядування з ветеранами підпільного руху. В заходах також взяли участь мешканці навколишніх населених пунктів,  представники політичних партій та громадських організацій, школярі.  

Цього ж дня в населених пунктах Первомайського району  відбулися урочисті мітинги, зустрічі з ветеранами Другої світової війни. До братських могил, меморіалів та обелісків було покладено квіти від вдячних нащадків.  

В клубних закладах проведено: бесіди, літературні години «Подвигу жити вічно», години пам’яті «Партизанськими стежками», «Україна - земля героїчного народу», диспути «Тих днів не змовкне слава», історичні години «Колиска партизанської слави».

З метою вшанування подвигу партизанів і підпільників у роки Другої світової війни у бібліотечних закладах району до Дня партизанської слави для користувачів дітей та молоді  відбулися: урок - реквієм «Земля горіла під ногами окупантів».Організовані виставки, перегляди літератури, присвячені підпільно - партизанському руху в період Другої світової війни.

Всі новини →