Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Про засідання робочої групи з підтримки та впровадження заходів з добровільного обє’днання територіальних громад у Первомайському районі

04/10/2019

Відбулось чергове засідання робочої групи з підтримки  та впровадження заходів  з добровільного об’єднання територіальних громад  у Первомайському районі, відповідно до розпорядження голови райдержадміністрації від 01 жовтня 2019 року №187-р «Про внесення змін та доповнень до розпорядження голови Первомайської райдержадміністрації  від 28 квітня 2015 року № 101-р «Про утворення районної робочої групи з підтримки та впровадження заходів з добровільного об’єднання територіальних громад Миколаївської області».

У засіданні взяли участь 15 членів оновленого складу групи, а також запрошені селищний, сільські голови, голови (об’єднаних територіальних громад) Кам’яномостівської та Мигіївської сільських рад, Віталій Порхун – помічник - консультант народного депутата України Максима Дирдіна.

Розпочинаючи засідання, виконувач функцій і повноважень голови райдержадміністрації, перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Бондаренко зазначив, що засідання проводиться з метою пошуку шляхів вирішення проблемних питань, які виникають у територіальних громад в процесі добровільного об’єднання, яке проводиться в Україні відповідно до Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад».

Неля Лебеденко, голова Грушівської сільської ради,  розповіла про труднощі, з якими стикається громада в процесі добровільного об’єднання.

Своїм досвідом поділилися голови Кам’яномостівської та Мигіївської об’єднаних територіальних громад.

Зокрема, на засіданні обговорювалось питання створення Підгороднянської селищної об’єднаної територіальної громади та фінансова спроможність цієї громади.

Віталій Порхун – помічник - консультант народного депутата України Максима Дирдіна, надав роз’яснення щодо зміни у законодавстві про  спрощення процедури затвердження перспективних планів формування територій громад регіонів, виключивши необхідність схвалення цих документів обласними радами.

В ході засідання вирішено направити до Миколаївської облдержадміністрації пропозиції, щодо зміни перспективного плану об’єднаних територіальних громад Первомайського району Миколаївської області.

Всі новини →