Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Заходи з нагоди відзначення Дня захисника України в районі

15/10/2019

14 жовтня в день святої Покрови Пречистої Богородиці одночасно з Днем українського козацтва наша держава святкує День захисника України.

Це прекрасна нагода зазирнути до сторінок історії та згадати про звитягу предків, які ратними звершеннями здобували й відстоювали українську свободу та незалежність, висловити вдячність ветеранам всіх воєн та героям сьогодення – українським солдатам, які боронять державу від зазіхань північного сусіда-агресора, вшанувати тих, хто поклав на Сході своє життя. 

 - 12 жовтня 2019 року здійснено виїзд керівництва Первомайського району до військової частини А2227 для привітання та відзначення військовослужбовців до Дня захисника України;

-  13 жовтня 2019 року проведено спортивні змагання  з футболу та турнір з шашок в с. Лиса Гора;

- організовано та оформлено тематичні виставки та огляди літератури, проведено тематичні просвітницькі заходи, спрямовані на виховання патріотизму, збереження та розвиток національних військових традицій, які висвітлюють героїчне минуле українського народу та сьогодення Збройних Сил України в бібліотеках районної бібліотечної системи.

 До цієї дати проведено цикл різноманітних заходів, а саме відвідувачам представлені книжкові виставки: виставка – вшанування «Героїв стежина – від батька до сина» в Підгороднянській  бібліотеці,  в Болеславчицькій - «Подорожуємо козацькими шляхами», пізнавальна книжкова виставка «За Україну, за долю,  за честь і волю» в Степківській бібліотеці, «Мужність і відвага крізь віки» в Чаусівській 1 бібліотеці-філії.

 Тематична полиця «Україна – від козацтва до кіборгів» розгорнута в Лисогірській 2  бібліотеці, «Тої слави козацької повік не забути» в  Чаусівській 2 бібліотеці – філії, полиця – перегляд «Безсмертні сторінки козацької слави» в Романовобалківській бібліотеці.

 Для відвідувачів проведено: бесіду «Величне ім’я Вітчизни захисник» в Кінецьпільській  бібліотеці. Учні жваво приймали участь у бесіді - розповідали про ті факти з життя козаків, про які  вже дізналися з навчального процесу.  В Лисогірській 3 бібліотеці –філії для дітей проведено історичну академію «Тісніше станьмо, сильні духом, під прапором єдиним». Патріотичний ексклюзив «Незабутньому подвигу - наш уклін» відбувся в Бандурській  бібліотеці. Напередодні свята для учнів 5 – 9 класів завідуюча Полтавською бібліотекою Н. Павловська запропонувала  вікторини «Українські свята»  та «Історична вікторина»,  проведено  бібліо-твістер  «Козацькі забави».

  Цікаві завдання та конкурси чекали учнів:  «Сильна рука», «Стрибки на «конях», «Хто швидше з’їсть яблуко, підвішене на нитці», «Надування кульок», «Врятувати пораненого товариша». За підсумками результатів перемогла дружба. Наприкінці заходу читачі ознайомилися з матеріалами виставки «Стежками козацької слави».

 На передодні Дня захисника  України та Дня українського козацтва бібліотекар читального залу провела краєзнавчо - патріотичну годину «Рідна земле моя, ти козацького роду» для учнів другого класу. Розповіла дітям про українське козацтво минулих часів та козаків сьогодення: їхні прагнення , ідеї, почуття патріотизму.

Відео-факт «Доблесть. Мудрість. Відвага.» демонструвався в районній бібліотеці. Демонструвались відеоролики та слайд-фільми про шлях, що пройшли і проходять українські воїни з часів козацтва до сьогодення. До уваги присутніх були представлена книжкова викладка.

- 14 жовтня у Каштановому сквері міста  Миколаєва з нагоди святкування Дня Покрови Пресвятої Богородиці проходило обласне свято козацької творчості «На Покрова», в якому прийняли активну участь Лисогірська «народна» студія художньо – ужиткового мистецтва «Рушничок» - керівник Катерина Бабич, ансамбль «Троїсті музики» Первомайського РБК - солістка Раїса Пєстова.

За високу виконавську майстерність, розвиток національної культури, відродження та збереження традицій, звичаїв, обрядів учасників заходу відзначено Почесними грамотами управління культури, національностей та релігій Миколаївської облдержадміністрації.

Всі новини →