Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Зустріч представників національно-культурних товариств та учнівської молоді

05/11/2013

5 листопада у приміщенні Миколаївського муніципального колегіуму ім. В.Д.Чайки відбувся семінар для школярів старших класів на тему "Уроки Голокосту". Захід, присвячений до Міжнародного дня боротьби с фашизмом і антисемітизмом , був організований Радою національних товариств Миколаївської області спільно з колегіумом в рамках роботи інформаційно-аналітичного і культурно-освітнього центру етнічних спільнот.

У семінарі взяли участь голови та представники національно-культурних товариств Миколаївщини, викладачі навчальних закладів, учні муніципального колегіуму ім. В.Д.Чайки та представники ЗМІ.

На семінарі обговорювалися причини виникнення Голокосту, а також  стереотипів, що притаманні людині щодо сприйняття іншої національності, поглядів, культури, віросповідання. Однією з найважливіших тем, до яких зверталися учасники семінару – байдужість людей як суб’єктивний фактор, що сприяв трагедії Голокосту.

До участі у семінарі були залучені учні старших класів, які разом із гостями надавали визначення таких понять як "фашизм", "націоналізм", "расизм", "антисемітизм", "голокост", "толерантність".

В рамках семінару його учасники переглянули уривки з фільму Українського інституту вивчення Голокосту  "ТКУМА" "Напередодні катастрофи" про причини й наслідки трагедії, яка відбулася 9 листопада 1938 року в Німеччині.

Після заходу учні муніципального колегіуму ім. В.Д.Чайки відвідали Центр єврейської культури Миколаєва.

Подібні заходи спрямовані владою та громадськістю на попередження ворожнечі, підґрунтям якої виступає національно-ідеологічна нетерпимість. Основною аудиторією семінару організатори не дарма вибрали саме школярів. Адже діти – це майбутнє України. Яким сьогодні буде внесок до їх світосприйняття, такими будуть і здобутки. Слід зазначити, що завдання  Президента України, які він ставить сьогодні перед владою, охоплюють і цю сферу. Отже з метою удосконалення нормативної бази України у сфері захисту прав представників національних меншин продовжується робота над проектом Закону України "Про Концепцію державної етнонаціональної політики України”, яка має стати підґрунтям для подальшого комплексного вдосконалення законодавства у сфері міжнаціональних відносин. На міжнародної конференції з обговорення проблематики антисемітизму, що проходила у жовтні 2013 року у Києві, Президент України В.Янукович ще раз підкреслив важливість боротьби з антисемітизмом та його проявами з метою становлення більш безпечного та толерантного суспільства. Глава держави запевнив, що буде підтримувати всі починання, спрямовані на міжетнічне і міжконфесійне порозуміння, упередження проявів нетерпимості на національному ґрунті.

 Переглянути відео

Всі новини →