Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Засідання комісії з питань захисту прав дитини

25/11/2019

25 листопада 2019 року відбулося засідання комісії з питань захисту прав дитини при Первомайській районній державній адміністрації на чолі з виконувачем функцій і повноважень голови райдержадміністрації, першим заступником голови райдержадміністрації Сергієм Бондаренком.

На засіданні комісії розглядалися питання щодо виведення особи з числа дітей позбавлених батьківського піклування з її прийомної сім’ї у зв’язку  з досягненням повноліття; про призначення опікуном неповнолітньої онуки – дитини позбавленої батьківського піклування та розгляд заяв сімей, які необхідно взяти під соціальний супровід та зняти з соціального супроводу.

В ході розгляду питань приймалися до уваги, необхідність вчасного та оперативного реагування на випадки потрапляння дітей в складні життєві обставини; участь батьків у долі та вихованні  дітей,  відносини в родинах, створення належних умов проживання, характеристики з селищної, сільських рад, інформації закладів, в яких перебувають діти, виховний потенціал батьків, заходи соціального супроводу сімей тощо.

За результатами комісії прийняті виважені рішення з метою захисту прав та інтересів дітей. Надано рекомендації суб’єктам соціальної роботи дотримуватись чинного законодавства в роботі із сім’ями, які опинились в складних життєвих обставинах та вчасно і оперативно повідомляти службу у справах дітей райдержадміністрації  з вищезазначених питань.

Всі новини →